A nagy Gazdasagi Világválsag
  • Fürtös
    Nono,azért ne ily durván:D
    Amiket én kérdezek vagy állítok azért azok megállnak egy vitában.
    Az más kérdés,hogy te nem vagy hajlandó vitába bonyolódni.
    A korábban feltett kérdés még él feléd,volt itt pár ember aki válaszolt is érdemben.
    Én ezt tartom érdemi vitának és el is ismerem ha valaki megdönti az érveimet.Ha érvekkel meg tudsz győzni arról,hogy nem jól gondolom akkor én azt fogom mondani:Igazad van és köszönöm,hogy elmagyaráztad.
    De tőled még semmit nem olvastam a kérdéssel kapcsolatban.
    Végül pedig: nem szokásom,összeesküvés elméletes oldalakat meg videókat linkelgetni.
    Cáfolj meg,javíts ki,győzz meg arról,hogy nincs igazam (érvekkel)de míg
    ezt nem teszed addig ne ítélj el.
    Amit itt én előadok és kérdezek az mind a saját gondolatom és következtetésem. Nekem ez a hobbim ha úgy tetszik, naponta több órát ülök és gondolkodom azon,hogy hogyan működik igazából a világ.
    Egyszerű módszert alkalmazok csak és kizárólag a hatékonyságot és a fenntarthatóságot tartom szem előtt.
    For example: Elmehetsz horgászni úgy hogy egy bottal csapkodod a vizet és majd lesz valami,valószínű kemény csapkodással eltalálsz majd pár halat. Nos ez az mi nem hatékony és nem fenntartható.
    Alapíthatsz halgazdaságot ,halneveldével és zsilipes leválasztással.Ez hatékony és fenntartható.

Ugyanezt az elvet ha alkalmazod a gazdasági és politikai vezetésre akkor nagyjából ki lehet találni,hogy hogyan működik,mert azért akik kézben tartják a bábuk zsinórjait nem egészen hülyék,és törekednek a hatékonyságra és fenntarthatóságra.

ManoNegra: Nincs bizonyítékom arról,hogy hogyan működik az irányítás.
    De vannak bizonyos törvényszerűségek minden szerveződési és irányítási rendszerben,a gazdaság is ilyen,mindig piramis alakú és a pénz mindig alulról megy felfelé ,van persze némi visszaosztás de az alapirány minden esetben felfelé van a jelenlegi rendszerben.
    Azt sem állítottam,hogy becsületes hozzáértő és a saját erejükből oda kerülő emberek ülnek ott.
    Politikusból a hozzáértő,becsületes talán utoljára J.F.K. volt...

Viszont ez mind a mi hibánk,a dolgokat nem lehet felülről rendbe rakni mert felül épp ezt szeretnék,hogy így menjenek.

Amikor az emberek Viktor halálát kívánják szerinted mit gondolnak?
    Ha Viktor meghal akkor eljő a kánaán? Viktor nem ugy kel fel reggel,hogy éjszaka kitalálta,a sárgacsekkadót,Viktort felhívták és megmondták neki,hogy most akkor sárgacsekkadó...Ki hívta fel? Barosso? Ő sem az éjjel álmodta meg, őt is felhívta valaki,de azt már nem tudjuk ki volt.

A zsidózásról: nem hinném,hogy az izraeli karosszérialakatos úgy kel fel reggel,hogy azt tervezgeti milyen szép új hazája lesz neki Magyarország leigázásával.Mert az átlag zsidó nem akar senkit megölni nem akar senkit elüldözni,csak élni akar békében.Az Zsidó államot vezető emberek,na azok akarnak mindenféle csúnya dolgot csinálni.
    Az emberek alapvetően nem gonoszak,csak át vannak qrva a palánkon rendesen...
    Minden ember egyforma,egyformán jövünk a világra,csupaszon és üres fejjel,sírva,az más más kérdés,hogy hogyan nevelnek fel,és ez a mi legnagyobb felelősségünk,hogy mit hagyunk hátra a gyermekeinknek.
    Fel kellene ébredni és gondolkodni azon,hogy hogyan lehet jobbá tenni a dolgokat.