A nagy Gazdasagi Világválsag
-
remark #3327 Amit te mondasz, azt erősebben úgy szokták megfogalmazni, hogy ma nem tankokkal vívnak háborút, hanem gazdasági eszközökkel. Azaz - mivel a valóságot jól szemlélteti - mondhatjuk akár azt is, hogy a III. VH. folyamatban van jelenleg is, nyakig benne vagyunk, közkatonák vagyunk mindannyian egytől egyig, és minden napunkat a fronton töltjük a lövészárkokban. Vannak áldozatok is, vannak nyertesek is, vannak jobb napok, mikor a mi hadműveleteink sikeresebbek, és vannak rosszabb napok, mikor hullunk mint a legyek. Az emberek harcolnak az ellenséggel, de harcolnak a bajtársakkal is, hogy ki kapja meg a jobb felszerelést, a jobb fegyvereket, hogy ki kapja a jobb küldetéseket, ki mennyi kimenőt kapjon, mikor is a családjával együtt úgy tehet egy percre, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, és nem éppen egy háború kellős közepén élnének.
De persze aki ilyet mond mint most én, azzal valami nem stimmel. Igaz? Mármint igaz, hogy ezt szokták a hozzám hasonlókra mondani? Értetlen vagyok, mert nem fogom fel, hogy hülyeséget beszélek. Igaz?
De könyörgöm mi különbség van aközött, hogy leverik rajtunk ha nem fizetünk, és aközött amit én írtam? De most komolyan. Mi a különbség? Mert szerintem semmi. Csak én úgy fogalmazok, hogy ha ez lenne igazságként bemondva a rádióban óránként, akkor ezt az emberek felfognák. Felfognák, hogy mi zajlik velük, és tömegesen hagynák ott a háborút. Ezért nem ezt mondjuk és nem így mondjuk, hanem ködösen fogalmazunk, hogy azért az emberek érezzék, hogy nagy szarban vannak és össze kell szedniük minden erejüket, de azt semmiképp ne fogják fel, hogy mi is az a szar, amibe nyakig merültek.