A nagy Gazdasagi Világválsag
-
remark #3233 Először is a bankok nem mocskosak, ahogy a zsidók sem (lásd. másik topikot). Mocskolódni akkor szokás, ha nincsenek tények. Itt viszont tények vannak. Azokat lehet szeretni vagy nem szeretni, csak épp ez a lényeg szempontjából - hogy ezek bizony tények - irreleváns.
Aztán abban igazat adnék neked, hogy ez egy valóban egy kifejtés és indoklás nélküli összefoglaló írás volt. De hozom azokat a híreket is, melyek az ilyen összefoglaló elméleteket alátámasztják. Azoknál nem hogy nem tolong senki hogy kommentálja, de utólag el is felejtjük, hogy ilyen hírek léteznek. Pl. mikor a bankok refinanszírozási rendszerében támad zavar okairól és annak következményeiről volt szó. (Azt már én sem tudom, hogy hol jöttem elő a témával, csak arra emlékszem, hogy senkit se érdekelt.)
Mert ez mostani kis idézet megint megkapta az "összeesküvés" jelzőt. Biztos mert szerepelt benne az "illuminátusok" szó. Kétszer is. De mivel az írásokat én egy az egyben idézem, így most sem akartam kivételt tenni, bár volt egy olyan érzésem, hogy ez a szó megadja majd a kellő alaphangulatot.
Az meg, hogy a pénzmennyiség növekedésének és csökkenésének ciklusai milyen valódi hatással vannak a gazdaságra, avagy a gazdasági válságokra, az ugye sose fog kiderülni - érdeklődés hiányában. Helyette dobálózunk azzal, hogy ez egy "összeesküvés!". Még szerencse, hogy az "illuminátusok" (akiknek a fejében fény van a sötétség helyett) tudják a kérdésre a választ.