A nagy Gazdasagi Világválsag
  • Fürtös
    Dobálóztok itt a bonyolult szavakkal,valaki cáfolja meg az én állításomat aki okosnak érzi magát.

A ti általatok "nyugatinak nevezett" civilizáció mindig is abból gazdagodott,hogy kizsákmányolt másokat.
    Magyarországra levetítve:Több pénz megy ki mint amennyi bejön.A nagy vállalatok kilapátolják a pénzt és nem fektetnek be Magyarországon=A lakosságnak egyre kevesebb és kevesebb pénzen kell osztoznia,új pénzt meg nem lehet nyomtatni:D
    Nincs itt semmiféle zsidó meg egyéb összeesküvés,Az eddig kizsákmányolt országok lerázták a rabigát és felébredtek,van atomfegyverük innentől meg lehet bárkinek bármennyi repülője senki nem fogja még az 1%százalékát sem megkockáztatni egy atomtöltet becsapódásának...
    Magyarország rajta van a következő kizsákmányolandó országok listáján,sok más országgal együtt.Minél alacsonyabban tartod az életszínvonalat az emberek annál kevesebb pénzért fognak dolgozni.

Globálisan meg még egyszerűbb ha továbbvisszük a mostani gazdasági modellt akkor 10 év múlva 1 éves élettartamra veszel autót,2 hónapra hűtőt,2 hétre mikrót,muszáj szart gyártani,hogy pörögjön az eladás és több legyen a profit mint tavaly.
    Ez a "Válság" meg van tervezve, a WTC- meg Afganiszánt meg a többi dolgot nem kell forszírozni az már csak médiaszemét és aki elhiszi őket annak hiába magyarázol,mert ő el akarja hinni.

A válságból pedig nem lehet megszorításokkal kilábalni,pont az ellenkezőjét kellene tenni: minél több erőforrást "pénzt" biztosítani az embereknek a vásárlásra csak ugye az nonszensz,hogy emeljük az életszinvonalat...
    Levezetem: Józsit aki plazmatévégyárban dolgozik kirugják,ezért Józsi Nem hozza hozzám javíttatni az autóját mert nincs rá pénze,én kirúgom Pistát mert nincs elég bevételem a Józsi megrendeléseinek kiesése miatt
    Pista másnap nem vesz Plazmatévét mert ugye nincs meló nincs pénz!
    Ezért holnap kirúgják a plazmatévégyárból Gusztit.
    Guszti hétvégén nem megy el a wellnes szállóba ezért kevesebb bevétel van és kirúgják Ágit.
    Ági jövő héten nem vesz plazmatévét mert elvesztette a munkáját ezért a Plazmatévégyárból kirúgják Julit.....
    Ez van és gyorsul,ezt hívják exponenciális függvénynek.
    Ezt vezesd le nekem GDP-re meg tripla AAA ra.
    Ne érts félre de pont az ilyen zagyvaságok meg a közgazdászok miatt vagyunk ekkora kakiban:D
    Mert ha elhiteted valakivel,hogy ő ehhez nem ért, és ez neki túl bonyolult,és úgy adsz elő egy magyarázatot hogy annak a tizedét sem érti akkor sosem fogja megérteni.

Nincs közgazdász diplomám de had idézek valakit:
    Egy hegesztő segédmunkás valószínűleg elalszik egy 2 táblát betöltő matematikai egyenlet magyarázatán...De ha egy matematikus hegesztőpisztolyt vesz a kezébe akkor jó esetben kórház,rosszabb esetben börtön lesz a vége...

Előre közlöm semmi bajom a közgazdászokkal meg a diplomásokkal tisztelek becsülök minden tisztességes becsületes dolgozni akaró embert.
    Meg különben is mindannyian át vagyunk kurva:D
    Szerintem