A nagy Gazdasagi Világválsag
-
steweee #3132 kissé érdekes lenne hogy ÉN bizonyítanám az alább leírtakat, mármint a többség számára hitelt érdemlő módon. ha lennének ilyen bizonyítékok a birtokomban, már vagy nem lennék szabadlábon, vagy nem lennék életben.
addig amíg vki "vizionál" és ilyen felületeken megosztja a gondolatait másokkal, sebaj bármit is mond, nem jelent veszélyt azokra, akik nem szeretnék ha gyengülne a hatalmi helyzetük. kit érdekel néhány százalék a lakosságnak, ha tudomást szerez az afféle dolgok valódi természetéről, mint pl a WTC elleni támadás, jörg haider autóbalesete, a mostani amerikai helikopter lezuhanása/lelövése amin az oszamás kommandósok voltak... m indig is a tömegek irányítása és befolyásolása volt a cél, az emberek többsége meg vagy buta, vagy érdektelen a saját egyéni problémáin felüli dolgokban, vagy az amúgy iskolázott és nem buta, de komformista gondolkodás szerint él.
sztem ez utóbbi a jelenleg legveszélyesebb probléma. nem akarok eltérni, de a hatalmi irányítási rendszer ugye az emberi civilizáció kezdetétől fogva azonos struktúrára épül, talán kivétel az ősember, ahol is az "én vagyok a nagyobb és erősebb, én vagyok a főnök" gondolkodás még dívott, de már ott se biztos hogy így volt teljesen.
ha vki buta akkor oké, nem kell vele foglalkozni, hogyan is alakíthatna ki megfelelő véleményt megfelelő világnézeti tájékozottság nélkül. ezt a demokrácia kiküszöböli azzal, hogy mindenki ugyanannyit ér a szavazóurnánál :), és választási ciklusonként elmehet szavazni egy általa a médián keresztül megismert pártformációra, szimpátia alapon. azt hiszem a jelenlévőknek nem kell részletezni hogy a mutatott felület és a valódi szándék és teljesítmény politikai téren mennyire tér el egymástól.
aztán vannak az érdektelenek, ami szintén nagy baj, de ilyenek mindig is voltak, sok vizet nem zavarnak, lehet tök jól élnek anélkül hogy bármlyen szinten is akarnák alakítani a sorsukat. mivel ez külső gazdasági politikai tényező is, egy szomália éhező gyerkőcből sose lesz ismert és befolyásos ember, bármennyire is tehetséges lenne vagy erősen küzd, leginkább az életbenmaradásért. ugyanakkor a fejlettebb országokban azért lehetőség van az egyénnek a saját sorsának az alakítására, mégha áldozatok árán is. és ebből akár ki is maradhat a politikával való foglalkozás.
aztán persze vannak a komformisták, és ez a fajta gondolkodásmód jellemző a hívő emberekre is, akik szeretik hinni, hogy van isten, aki vigyáz ránk, és hogy a kormányok az emberek jólétét szolgálják, értünk vannak stb... számomra ugyan érthetetlen módon, de sok embernek az nyújt támaszt a különféle dolgok közötti eligazodásban, ha valaki vagy valakik által nyújtott jónak tűnő, szépnek hangzó állítások valóságtartalmát elfogadják, na jó, legfeljebb kis egészséges kétkedéssel, de azért végül is igen.... pl: örök élet vagy éppen feltámadás, tízparancsolat betartása azért hogy....tökmindegy
mivel kellően sok ilyen felfogású ember van, kurva jól lehet őket irányítani ilyen olyan módon. a módzserek alapvetően ugyanazok, csak fejlődnek a modern kor kihívásainak megfelelően.
az egyik legjobb módszer az, ha vmi látszólag véletlenül következik be, és minden más annak a folyománya, ok-okozati összefüggésben (pl: afganisztán)
ha a választópolgárok döntő többségének hiteles a színjáték, akkor bingó, el is van takarva a valódi cél és szándék, szépen csinálják amit eredetileg is akartak, csak a nyugati társadalmakban már nem megy az mint a konkurens államokban, hogy csináld amit mondok és kuss, mert jön a kényszermunkatábor vagy a főbelövés... ezért vagyunk "fejlettek" és "modernek"