A nagy Gazdasagi Világválsag
  • Bucser
    "Ugye neked is feltűnt, hogy a történetmesélést pont a legutóbbi - mostanihoz hasonló - krach után kezdte? Gondolom azért nem a XX. század elején kezdte a mesélést, mert akkor még a hülyének is feltűnt volna, hogy a mostanihoz hasonló krízisből már több volt. Ha viszont több volt, akkor az OK az nem lehet a 80-as évek deregularizációja. "

A történetmesélést in medias res-el kezdte. Majd szépen haladt vissza a múltba. Beszélt a Glass - Steagallról és jelentőségéről, és arról, hogy azt hogyan törölték el. Szerintem kellően átgondolt a struktúra. A lényeg, hogy ez habár hasonlít a 29-es válságra itt főleg a likviditás elfogyása volt az ami magával rántotta a piacot és nem a vásárlóerő eltűnése. (a valós vásárló erő már a 70-es évek végére eltűnt igazából az USA-ból)

"És ezek azok az emberek, akik a rendszert magát olyanná alakították, ami még Bucser szerint is javításra szorulna."

Nem értem miért vagyok én itt negatív értelmű morális horgony? Mióta közgázzal foglalkozom azt ugatom, hogy a jelenlegi rendszerbe több fékre van szükség és több ellenőrzésre és rendszeresebb szabályfelülvizsgálatra.

A postban szereplő többi gőzölgésedre meg inkább nem válaszolok, mert azt megtettem az előző postban... De látom elvagy a 2 szavas gumicsontoddal... Csak az a gond, hogy nem tudod elkülöníteni, hogy ki és mit mondott milyen szituációban milyen előzmények után.