A nagy Gazdasagi Világválsag
-
lopbisz #2921 Nézd a tanárjaid gazdagok vagy esetleg anyagi függetlenek?
És most tényleg a gazdagságról beszélünk és nem arról, hogy jól fizetett alkalmazottak, mert az két táv fogalom. Én ismerek jópár tanárt és egyiksem gazdag, sem anyagi független. Mindegyik a munkájától függ. Ennek ellenére a pénzügyekről oktatnak..
Egyébként közgáz tapasztalataim nekem is vannak. Ugyan nem az volt a szakom. De nem véletlenül mondom, hogy az alapok nincsenek meg ezen oktatásban.
Például ismerek olyan sikeres vállalkozót akinek 8 általánosa van de még is többet tud a pénzről, mint egy átlag közgázos. Tehát az ilyesmit nem tanulod a suliban és nem véletlenül. De ebbe most nincs kedvem belemenni.
Tudom az ember egoja nem akarja engedni beismerni, főleg ha több évig tanult az ember.
Senki se szereti azt mondani magának, hogy nem sok értelme volt és máshogy könnyeben is elérhette volna amit elképzelt. De az őszinteség néha jobb.
És végül evvel nem azt mondom, hogy az egyetem fölösleges. Add egy alapműveltséges de gyakorlatban nem fogsz sokra menni vele. Gyakorlati érvényesüléshez már más kell.