A nagy Gazdasagi Világválsag
  • Cef
    Szerintem tévedsz. Kellenek a tanulmányok, hogy megtanuld az alapokat, anélkül szart sem érsz. Persze, hogy nem fognak egyből pénzmágusnak kitanítani, sokmindent majd a munkahelyi tapasztalatból tanulsz meg, de ez az alapozás szükséges ahhoz, hogy továbblépj.
    Az meg hogy csak arra oktatják, hogy kiszolgáljon nem igaz. Tudom, én is közgázra járok. Mindig elmondják hogy gondolkodjunk, kételkedjünk és próbáljuk átlátni a dolgokat és szélesítsük a látókörünket, legyünk kezdeményezők. Sőt, még sokszor elmondják a személyes tapasztalataikat is a tanárok, bizonyos dolgokkal kapcsolatban(a tanárok többsége évekig dolgozott azon a területen amit tanít, sokan még most is, a tanítás csak mellékkereset). Inkább az szokott lenni a baj, hogy nem tanítják meg rendesen az alapokat vagy a tanár rossz hozzáállása miatt, vagy pedig azért mert a drága felsőoktatási rendszerünk nem biztosít rá elég időt.

"Egy közgázos nem tud pénzt teremteni, pénzt kezelni, és átlátni a pénz működését."
    Ha a pénzintézeti szakirányt választja pont ezeknek az alapjaira tanítják.
    De még alap közgázon is tanítanak pénzügyet, számvitelt, kontrollingot. Persze csak alap szinten, de elég ahhoz, hogy belelásson az ember.