A nagy Gazdasagi Világválsag
  • Molnibalage
    Az utolsó mondatra csak azt tudom mondani, hogy engem és sokakat ez utólag nem vigasztal.

<i>Mert csak utólag okos az ember. Miért állítasz meg valami ami műkdik?</i>

Ha már ennyire műszaki szemlélettel jösz, tudod vannak időszakos karbantartások. Mért? Hogy az előre nem látató hibák egy része felderíteatő legyen. Láthatólag a pénzügyi világban ez nem volt. Tehát nem csak utólag lehet okosnak. Lenni. Ezek évekig a semire építettek légvárakat.

A legjobb műszkai hasonlat erre az esetre a tajvai (Chnia Airlines) B-747 katasztrófája szerintem. 20 évet repülhetett olyan sérüléssel, amit régen ki kellett volna javaítani, csak azért nem tették, mert ott is hanyagok voltak. De a hanyagság ellenére is elketyegett jóadarbig a cucc. A pénzügyi világban hol van ekkora túlbizotsítás vagy egyáltalán bármi?

Mikor szűnik meg már az, hogy egyoldalúan a bank azt csináljon, amit akar? Ameddig ez van én nem merek hitelt felvenni...

Az általad említett fejlesztése - ha jól értem - csak bezárják a kaput, mikor a ló már lelépett.

A piac meg gondolom megint fog kiskapukat találni arra, hogy megkerülje ezeket a szerveket.