A nagy Gazdasagi Világválsag
  • remark #2790
    Világgazdasági krízis-ben nem lehetett válaszolni, talán lesz aki itt elolvassa:

remark - [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1234518073&no=703]#703[/URL]:
    "Nem szabad belemenni olyan szerződésekbe ami kiszolgáltatottá tesz."

Lassan témánál vagyunk... Több ezer éve az üzleti életet avagy a társadalmi rendet alapvetően meghatározó erő a kiszolgáltatottság maga. (Lásd. globális pénzügyi válság.)

Cifu - [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1234518073&no=707]#707[/URL]:
    Azt hányszor kell leírni, hogy ehhez az "áldozat" butasága is szükséges? Senki sem kényszeríthet fegyverrel arra, hogy belemenj olyan üzleti szerződésbe, amely neked káros, bármikor felálhatsz, és mondhatod, hogy én ezt nem vállalom, mert nekem ez nem előnyös. Pont. Az persze más kérdés, hogy mindig lesz olyan, aki ezt még is megteszi...

remark - #710 (összeesküvés-elméletnek minősítve, törölve):
    Van olyan, hogy valaki kiszolgáltatott helyzetben van. Vitatkozhatsz vele, hogy ilyen nem létezik, de ez nem igaz. Nem mindenkinek ugyanolyanok a lehetőségei, és rengeteg minden a hatáskörünkön túl dől el. És ilyenkor, hiába teszel meg mindent, mégis átvernek, mert olyan paramétereken múlott a dolog, amivel nem számoltál, és nem is számolhattál.

Miért nem olvasod el legalább azt amit "Korlátolt felelősség rendszere" címmel linkeltem be? Az nem NWO, így egy szavad se lehet, azt a The Corporation könyvből másoltam ki.

De mondhatok egy egyszerű példát: Van két ország, egyikben sok az olaj, a másikban egyáltalán nincs. Na most kiszolgáltatott helyzetben van-e az az ország, ahol nincs olaj? Szerintem ezt nem nehéz eldönteni.
    A törtélelem arról szól, hogy az ügyes, az okos, a leleményes (a gerinctelen? az erkölcstelen?) felhasználja mások kiszolgáltatott helyzetét arra, hogy növelje a profitját. Ennek belátása teljesen természetes dolog kellene hogy legyen, mert ez olyan pofonegyszerű dolog, mint hogy reggel felkel a Nap.

Az áldozat butasága meg meredek téma, mert most akkor majd arról fogunk vitatkozni, hogy ki a buta... Buta az, aki nem fogja fel, hogy kényszerítő erők hálózata a világ?