A nagy Gazdasagi Világválsag
  • remark #2652
    Egyébként meg azt nem értem, hogy leírod hogy nem helyezheti ki a bank mondjuk 10% esetén a kilencszeresét, és belinkelsz egy olyan oldalt, ami ennek pontosan az ellenkezõjét állítja, és egy szép grafikonnal bemutatja hogy hogyan lesz 100 dollárból 10% tartalékráta esetén 900+ dollár.

Most akkor mi van? Miért állítod annak az ellenkezõjét ami az általad linkelt oldalon áll?
    Válaszom is van a kérdésre: egyszeru"en ködösítesz ahogy mindig is. Abba a szóba kötsz bele, hogy KIHELYEZI a bank. És azon lovagolsz, hogy dehát egy lépésben nem helyezheti ki a betét többszörösét, egy lépésben csak annak a 90%-át (10% tartalékráta mellett). De ezzel az érveléssel megint az a baj mint eddig: ne egyesével olvasd a mondatokat, ne egyesével értelmezd a tényeket, hanem nézd az egész képet egyben.
    Ha egyben nézed, akkor rájössz, hogy miért igaz az a kijeletés, hogy végeredményben a bank a betét max kilencszeresét tudja hitelként megteremteni és kihelyezni (10% tartalékráta esetén).

És ha elolvasod amit én írtam #2646-ban, akkor azt is megérted hogy miért tudja a bank a gyakorlatban ezt ténylegesen megcsinálni (ha akarja) akár 1 lépésben is.