A nagy Gazdasagi Világválsag
-
"Azt se írtam sose, hogy a rendszer jó. Mivel nincs olyan, hogy jó rendszer, és nem is lesz sose." ... viszont lehetne jobb is... (és nem kell hozzá semmilyen utópisztikus megmozdulás/reform/stb.
Vannak országok, ahol ehhez a rendszerhez hasonló rendszer az esetek nagy részében bevált. Lásd Írország, Skandináv országok, Németország, Anglia, Japán, és még sorolhatnám. Nem, ezek sem tökéletes rendszerek. Ezeken a helyeken is vannak nyomornegyedek, és egyéb sötét zugok.
Azt mondod, hogy igen, de ezek az országok rabolják ki a hozzánk hasonló kis országokat. Nos igen, ezt így is fel lehet fogni. Multik, nagy külföldi tőke, satöbbi. Ezeknek ha az okait keresed, elég ha felütsz egy törikönyvet, és megkérsz egy szakértőt, hogy mutasson rá a mai politikai rendszer hibáira. Akkor már nagyjából látni fogod, hogy min kéne változtatni, és nem csak összefüggéseket keresel ilyen-olyan forrásból...
Van egy mondás, amit nemtudok most szó szerint idézni, de valahogy így hangzik: Az ország olyan politikusokat kap, amilyet megérdemel.
Na, a sok szerkesztgetésben el is hagytam a fonalat :D
Különben nem akarok én megmondóembernek tűnni, csak egy kicsit meg akartam értetni veled az én szemszögemet is.