A nagy Gazdasagi Világválsag
  • Frayer
    Már pedig az bizony menthetetlenül összeomlik hosszú távon.
    Nagyon ész nélküli, rizikós egy stratégia.
    Buta gazdag emberek találták ki, kaszinókban, a rulett kerék mellett.
    Butaság lenne ezzel fellépni a tőzsdére, mégis sokan megteszik.
    Vannak cikkek, publikációk, amelyek másokat erre bátorítanak, hogy használják ezt a stratégiát, de ez csak arra jó,hogy kiszámíthatóbbakká tegyék az embereket, a kereskedésben.

Ugyan ez, az a sok, rengeteg anyag a technika elemzésről, meg a " japán gyertyák, és alakzatairól".

Rögtön rájöttem,hogy mi megy a háttérben.
    Tudom jól, hogy azok a jelek, alakzatok, modellek amiket az úgynevezett "technikai" elemzés nyújt az egyszeri felhasználónak csupán arra jók, hogy KISZÁMÍTHATÓVÁ tegyék azoknak az embereknek a kereskedését akik ezekkel a sémákkal kereskednek.

Az az ember, aki ezt felismeri, és jól informált a piac mindenkori állapotáról, aki a leggyorsabban jut a legfrissebb adatokhoz a piacokkal kapcsolatban, az el tudja szedni mások pénzét. Spekulációval.

Nem szabad abba a hibába esnünk, mint amibe a milliós tömeg akik napi szinten kereskednek a rendszerben, közvetve vagy közvetlenül egyenesen a központi bankokra rákötve. Azt tanácsolják, hogy ÚSSZ AZ ÁRRAL.
    És, milyen nagyon szépen, és logikusan meg is magyarázzák, érvekkel alátámasztják, és megindokolják, hogy miért jó ez, nekem, nekünk.

Én viszont azt mondom, hogy ez veszélyes, mert ha az árral úszunk, akkor sebezhetőek lesznek a pozicióink, mert kiszámíthatóvá válik a kereskedésünk.
    Úgy kell kereskednünk, hogy nem az árral úszunk, nem ugyan azt csináljuk mint a többi szerencsétlen bohóc. Nem egy tánczenekarban vagyunk az isten szerelmére, hogy mindenkinek ugyan úgy kell mozognia.

Azt nem mondom, hogy árral szemben kereskedjünk, mert az egyenesen életveszélyes.

Azt mondom,hogy a legjobb ha mindenhol a legjobb tudásunk szerint megbecsüljük, hogy merre visz majd az ár, és tapasztalati úton eldöntjük,hogy hol becsülhettünk a legoptimálisabban. Majd ott nyitunk egy poziciót a megfelelő irányba. Mindezt úgy, hogy minden újabb másodpercben több giga adatot, mintákat, valószínűségi karakterisztikákat vetünk össze, a folyamatosan real-time változó újabb adatokkal, így minden másodpercben újra gondoljuk stratégiánkat.
    Minden egyes pip változás megerősítheti a kereskedési stratégiát, vagy ellene mehet, amire válaszolhat úgy a program, hogy kilép és új poziciót vesz fel.

Mindezt olyan gyorsan mint a gondolat. Egy szemvillanás alatt gigányi adattal számolni, csak számítógéppel lehetséges. Ehhez kellek én, a programozó. Hál istennek én szeretek optimalizált, processzor közeli kódokat írni, amik úgy hasítanak mint a szél.
    Ha nem lesz elég egy cpu, akkor megcsinálom cluster rendszerben, amit már lehet futtatni szuperszámítógépeken, vagy hálózatba kapcsolt egyszerű gyors pc-ken.
    Ma már olcsó a számítási kapacitás, azzal nem lesznek gondok.

Most a koncepciót kell megvalósítanunk. Aztán jöhet a munka maradék 5 %-a. A kód megírása :)