A nagy Gazdasagi Világválsag
  • Frayer
    Azért is sikerülhet megcsinálni, mert mások pont úgy gondolják,hogy lehetetlen.
    Én szeretem az ilyet. Ha mások ezt gondolják. Mert amíg ők mással foglalkoznak, én magabiztosan megvalósítom elsőként azt amit ők nem létezőnek, vagy megvalósíthatatlannak hisznek.
    Ezt már megtapasztaltam, hogy az ember ilyen lény.

Persze, ha én is túl szkeptikus lennék, én sem fognék bele ebbe, ehhez is hit kell, kitartás. Meg sok minden más.

De mások előnyt adnak azzal, hogy ők meg sem próbálják.
    De ha nekünk sikerülne megcsinálni, titkos fegyverként be lehetne vetni a világ ellen, a saját oldalunkon.
    Gyakorlatilag, egy ilyen rendszerrel, ami hosszútávon nem veszít pénzt, megfelelően nagy volumenű értéket forgat a nemzetközi piacon, spekulációs támadásokkal a devizákra, részvényekre, árúkra, olyan hatalmat ad használójának, amivel akár romba is lehetne dönteni a világ gazdaságot, és minden pénzt, értéket elszipkázni azoktól, akik a nyílt rendszert használva kereskednek.

Ha már annyira erőltetik a szabad piac elvét, a neoliberálisok, akkor legyen. De aztán a piac tényleg szabad legye ám, amikor bekapcsoljuk a pénz-szívót.

Számításaim szerint, a stabil napi 1 %-os hozam, már képes mindarra amit elmondtam.
    Mivel az egész világpiac marginálisan működik, ha egy kicsit is meginognak a tartalékok amire a világ gazdasága építkezik, borulhat az egész. Ma magyarországon, már nem 5, hanem 2, azaz kettő százalék a kötelező tartalék ráta. Az valljuk be, nem sok. nagyon könnyen beborulhat. De más országokban sem jobb.

Az meg a másik, hogy mivel a nemzetközi gazdasági törvények, jogok elvileg mindenkire érvényesek.
    A program által forgatott tőkét mi is marginalizálhatjuk, az által,hogy kölcsön adunk magunknak pénzt, a semmiből, amire az alaptőkénk a fedezet.
    Magyarul, tőke áttétet hozunk létre saját magunknak, azaz multiplikáljuk meglévő forrásainkat. És olyan margin call-okkal nyithatunk pozíciókat, amelyekkel a valós 1% hozam, 5-10 % ot is érhet, persze nem érdemes nagyon kockáztatni, mert a veszteség is ilyen arányban jelenik meg ha negatívban zár poziciót a rendszer.

DE, ha leteszteltük a rendszert 80 évre visszamenőleg és 80 év alatt és a jelenben is hónapokig folyamatosan pozitívban termel, akkor már képet kaphatunk arról, hogy milyen marginnal engedhetjük játszani a mi kis pénz-porszívónkat.