A nagy Gazdasagi Világválsag
  • Frayer
    Bucser.
    Segíthetnél nekem.
    Mondtam,hogy szoftver fejlesztéssel foglalkozom.
    Most pedig beleástam magam a deviza piacba, gazdasági folyamatokba.

Olyan programot szeretnék írni amely financiális, és "technikai" elemzési modellek alapján vezérli magát.

Nem az a technikai modell amiről mindenhol olvasni lehet, mint fibonachi sorozat szerinti prognozisok, vagy támasz és ellenálás az árfolyamokban.

Ezekkel a modellekkel az a baj,hogy kiragadnak egy időszeletet, és egy két tulajdonságát az árfolyamnak, és sz alapján hoznak döntéseket. Amely talán csak kicsit hatékonyabb mint 50%.

Olyan programot akarok, amely legalább 80%-os valószínűséggel prognosztizálja az árfolyamok jövőjét, legalább egy órára előre.

Eddig azt mondom, hogy meg tudom csinálni, hisz vannak már eredményeim, teljesen véletlen sorozatok jóslásában, több mint 50%-os valószínűségi rátával tudok jósolni, a jövőt illetően, attól függően,hogy milyen messzire látok vissza a múltba, milyen sűrű a mintavételezés, és hogy milyen a rendszer önhasonlósága.

A gazdasági oldalát a rendszernek hiba nélkül kell látnom, mert csak így tudom megcsinálni hiba mentesre.

Kik foglalkoznak ilyen automatizált programok fejlesztésével?
    A metatréderrel minden gazdasági funkció elérhető?
    Mert ha igen, használhatnám annak protokoljait, interfészeit.
    Minden kell, mindent tudjak venni és eladni. Devizát, értékpapírt, árútőzsdén terméket, nemesfémet, hozzáférés kell a részvénytőzsdékhez is. Minden információ, indikátor ami létezik a világon, el kell hogy érje a program. Mint inflációs indikátorok, banki alapkamat ráták. Országok munkanélküliségi mutatója, iskoláztatottsági mutatók, foglalkoztatottság, termékek ára, mint gáz ár, olaj ár, stb, minden régióra lebontva.

Ha mindezt be tudom építeni, egy olyan analítikai, rendszert tudnék csinálni amely szerintem közel 80-90 %-osan prognosztizál hosszú távon.

Hogy miért akarom?
    Ha segítesz, és érdekel elmagyarázom.
    De nem önös érdekből fejleszteném.