A nagy Gazdasagi Világválsag
-
Okkultisttal privátban váltottunk egy-két szót. Szóbakerültél (a bannal kapcsolatban) Bucser.A válaszom egy részét bemásolom ide, hogy az én álláspontom a jelenlegi pénzügyi rendszerrel kapcsolatban érthetőbb legyen:
"Bucser nem hülye, ért a pénzügyhöz, gazdasághoz. De mivel a jelenlegi pénzügyi rendszer ellentmond a józan észnek, az, hogy "ért hozzá" csak azt jelenti az én értelmezésem szerint: jól felmondja a leckét, amit megtanítottak.
Kb. mint amikor Bokrossal példálóznak: Bokros Lajos része a rendszernek, a rendszeren belül a rendszerért tevékenykedik. Érthető, hogy minden hivatalos forrásban miért dícsérik a tevékenységét-hozzák is át a közbeszédbe, hogy milyen meg nem értett zseni volt a csomagja idejében.
Az Okkultist és általam is belinkelt Varga István előadás a józan ész szerint érvel (nem volt még rá reagálás), hétköznapi nyelven magyarázza el a válság okait. Ebben elhangzik: a pézügyi rendszer egy művi dolog, emberek alkották. Jelenleg az emberek életét igazítjuk a pénzhez, pedig a pénz csak eszköz. Épp fordítva kellene lennie: ha a rendszer rossz, talán azt igazítsuk az emberekhez, ne a GDP, hókuszpókusz meg pukkasztottkilences szerint éljék az életüket, menjenek tönkre (egészségileg, mentálisan-nem feltétlenül anyagilag), hogy a hazugságra épülő rendszer számaiban nehogy hiba legyen.
Ez ilyen hibrid válasz: neked kezdtem írni, aztán belefeledkezve egy átlag fórumhozzászólássá érett; be is teszem a gazd és NWO fórumba :) "
Ugyanígy az embereket is meghülyítik, hogy a hülye rendszert fenntartsák...hamarosan a gondolkodó, józan ész szerint élő, azt hirdető emberek "közveszélyesek lesznek? Mint a Brazil c. filmben, az egyetlen józanul gondolkodó csak néz ki a fejéből a sok hibbantra ("Nem kér egy kis szaaaart?"), nem tud lépést tartani a kifacsart gondolkodással.
Ha a linkről eltűnne a videó, nagyon szívesen feltöltöm valahova.