A nagy Gazdasagi Világválsag
-
OKkultist #1751 Én nem tudom , hogy működik, de értem, te meg fordítva.
Nagyon olyan, mint egy önállósodott GÓLEM, vagy mindenki , aki befizet, ezt akarja? (haha, vajon miért és kik hozták létre, személy szerint?) Kik a befizetők? Ez az exportorientáltság a legnagyobb téveszme a kommunizmus óta, egyszerűen NEM ALAPOZHAT arra egyetlen ország sem, hogy majd elad, és abból él. (nem is működik, mindenki el van adósodva, csak az ilyen megfoghatatlan szervezetek nem) Ez nagyon veszélyes hülyeség, és fokozza az egymástól való függést, aminek semmi értelme nincs, hacsak az nem, hogy Malajziában puccs esetén is esik a BUX, és drágább lesz a Bp.-i buszjegy. Ez a legnagyobb baromság, amihez ráadásul egy csomó olyan technika kell, amivel józan parasztésszel függetlenséget lehetne létrehozni. (leglább energia és élelmiszer terén)
Ha egy ország mindent képes megtermelni magának, akkor miért adósodna? USA sem adósodott 100éve, és importra sem szorult. CSAK luxuscuccokat importáltak, de azt is csak azért, mert jól hangzott, hogy párizsi divatszalonban készített ruha. Elrettentő példa a magyar élelmiszer- és energiaimport.