A nagy Gazdasagi Világválsag
  • Bucser
    "Ezek a cégek amik a munkást is fizetik úgy jutnak pénzhez,hogy hitelt vesznek fel a bankoktól"

Ó én idióta barom.. hát onnan van a pénz... azt hittem nyereségesen működik és a megtermelt áru ellenértékéből fizet nekem. Hát de hülye vagyok...

Szóval alapvetően bukott itt az elméleted...

"Még egyszerűbben elmagyarázni, kitalálok egy új pénzt, piros pöttyös pénz. Ebből, csinálok ezer darabot, amit kölcsön adok neked évi 10%-os kamatra."

ad1.: Nem találhatsz ki pénzt, ha azt mások nem ismerik el alkalmasnak árucserére.

ad2.: nincs pénzkibocsátási jogod

ad3.: Csak úgy a semmire nem adnak pénzt senkinek.

Tanulmányozd még egy kicsit a FIAT money rendszert, mert sajnos szalajt pár helyen a gondolatmeneted.

A Semmiből nem lesz pénz. Ma Sem. Attól, hogy az általad annyira utált spekuláns tranzakciók olyan gyorsan zajlanak, hogy nem kerülnek felszínre a mögötte lévő elvek attól még ott vannak.

Ez olyan mintha, a törtek egyszerűsítésre kikiátanád, hogy varázslás, holott csak egy egyszerű matematikai művelet...

A korlát a te gondolatmenetedben van, mert mindenáron bizonyítani akarod, hogy minden egyes bankjegyen ott ketyeg a kamat. És ez határolja be a gondolkodásodat. Neked ez a rögöd. Nekem meg az, hogy ez biztosan nem így van.