A nagy Gazdasagi Világválsag
  • Bucser
    "Kérdezd meg nagyapádat ha tudott, kitől függött az ő nagyapja: senkitől. A telkén ő volt a király. S bár volt hogy szűkebbre kellett fogni a nadrágszíjat, azért mégis megéltek valahogy mindig anélkül, hogy szaktanácsadásra kellett volna járniuk és anélkül hogy a bankok csődje hatással lett volna az életükre. A fiak tudták, hogy az ő megélhetésüket is biztosítani fogja a föld, és ha tanulnak egy mesterséget, amelyben tényleg mesterek lesznek és tényleg értékeket teremtenek, mint például csizmát, fejszét, asztalt, téglát satöbbi, többszörösen be van biztosítva a megélhetésük mert értéket értékre mindig el lehet cserélni."

Tudod dédapám parasztember volt akkora földel, hogy már az 1900-as években is amerikai John Deere Waterloo Boy-al végezték a betakarítást és a szántást-vetést. Ő a józan paraszti eszével is tudta már, hogyha kölcsönkér azt vissza kell fizetni és mennyit kell visszafizetni, csakhogy azt úgy termelte ki, hogy maradt otthonra is bőven pénz.

Nagyapám megjárta a háborút agyvérzéssel félig süketen jött haza és soha nem állt be a TSZ-be. Egész életében azért dolgozott a 2 kezével, hogy a fiát és a lányát kitanítsa. (egyik orvos másik mérnök lett)

Apám mérnökként 20 évet dolgozott ugyanott majd egyéni vállalkozó lett amilyen korán lehetett. Azóta is egyéni vállalkozó és mindent megtett azért, hogy nővérem és én az egyik legjobb egyetemen tanuljunk és ne legyen gondunk semmire, mindeközben megtanított a munka tiszteletére ugyanis melózni is jártunk vele és az egyetem középiskola mellett is dolgoztunk.

Most alkalmazott vagyok de hidd el. meg fogom találni a saját szerencsémet és nem azért, mert te vagy olyan kedves felnyitni a szememet. A HITEL nem ördögtől való gonosz. csak tudni kell a mértékét. Hogy mennyit engedhetsz meg magadnak. ez az amit a legtöbb bedőlt hiteles nem tud megállapítani.

"Teljesen összezavarják a gondolkodásodat az ilyen szakkifejezésekkel, elaltatnak, adnak neked diplomát meg mindenféle elismerést csak hogy ne kérdezősködjél hanem egyed a maszlagot amit a szádba adnak, amivel etetnek"

Tudod, te azt hiszed, hogy én nem tudom melyik szakszó mögött mi van és itt tévedsz egy hatalmasat. mert a szakszó dolga nem az, hogy tudjam mit jelent, hanem hogy az akinek mondom is tudja mit jelent így effektíven tudjunk kommunikálni, gyorsan, érthetően anélkül, hogy minden mondatunkat külön magyarázni kelljen.