3511
A nagy Gazdasagi Világválsag
  • Hegi90
    Bucser a te szakmádban/pályádon mennyire könnyű az elhelyezkedés? Hol lehet elhelyezkedni inkább? Állami szférában?
    Csak azért érdekel, mert engem a Makro mindig jobban érdekelt az Mikro-nál, de sose tudtam, hogy az arra specializálódottak hogyan is keresik a kenyerüket :)
  • OKkultist
    A szó amit keresel a TECHNOLÓGIA, ha azt hozzáadták volna a vidékii élethez, az lenne a legjobb. (egy kevés munka és teljes függetlenség, de legalábbis energia és élelmiszer terén)
  • Hegi90
    köszi, jónak tűnnek. majd ha tanultam, (kb még 3 óra), akkor talán lesz időm elolvasni őket
  • Hegi90
    22:00

Az Este - Szerda

- Nem lesz gáz? Mennyibe kerül nekünk az orosz-ukrán gázvita, és megérezheti-e a lakosság a csapok elzárását?
    - A színfalak mögött. Mikor érhet véget a gázvita, és mi áll a háttérben?
    - Utcára kerülnek. Egyre nagyobb elbocsátási hullámokat okoz a gazdasági válság?
    - Menekülőút. Al Ghaoui Hesna helyszíni tudósítása az izraeli-palesztin háborúról.
  • Bucser
    Téged is szívesen vendégül lát majd Zsákos a hegyekben ha eljött a világvége. kérlek vigyétek OKkultistot is...

Aztán ha elmaradt a világvége, maradjatok is ott.
  • kocsisgabor9999
    Akinek ma a pénz mérvadó, az mind tévúton jár.
  • kocsisgabor9999
    Így van, majd rájönnek. :)
  • Bucser
    Majd 80 éves koromban kiderül, hogy ki járt tévúton.
  • Bucser
    Alistair Darling (UK pénzügyér) figyelmeztet, hogy a recessziónak még messze nem látjuk a végét. - FT.com

Az USA_ban újabb 693 ezer ember vesztette el a munkáját decemberben

Az IBM CEO-ja szerint csakis a technológiai fejlesztések vezethetik ki az USA-t a recesszióból (hazabeszél:)

És az USA 1,2 billió dolláros deficitjéről egy kis szösszenet.

A Toyota fizetésvágást tervez

Jó olvasgatást:) Most hirtelen ezeket találtam az általam olvasott lapok közül érdekesnek.
  • zsákos
    Te meg Bucser, tudd én nagyon is tiszteletben tartom a tanulmányaidat, mert ebből következik hogy szorgalmas vagy és törekszel a jóra. Nem a te hibád hogy tévúton jársz, és ezt így jelentem ki és tudom hogy ezt manipulációnak veszed de legalább te is emlékezni fogsz rá idősebb korodban, ha egyáltalán megérhetjük.

Exy1 nem én voltam, másikisvan egyértelműen igen.

Mégis a legjobbakat kívánom neked, felejtsd el amit a fosgödörről mondtam.

Úszkáljatok csak benne boldogan ! :D

Na pá, _itt_ most tényleg feladom.
  • zsákos
    Pálinkó ! Bizonyára megrészegedtél a Nagy Babiloni Szajha által torkodon erővel leöntött italtól, nevezzük pálinkának.

Kívánságod parancs DE jól jegyezd meg ezt a dolgot:

Szóltam !
  • Hegi90
    ennyi.
  • Palinko
    én nem értem meg miért olyan nehéz nekik elszakadni ettől a topictól, mert van sajátjuk ott beszélgethetnek, mert nekünk nem kell felnyitni a szemünket, minket itt nem érdekel az ő tudásuk, akit érdekel majd átmegy és beszélget velük is, vagy ha valaki új kérdezi átküldjük oda hozzájuk szívesen, hogy ott beszélgessenek olyan dolgokról amit jónak tartanak.

pl OKkultist írta az #1435 ben ezt:
    "PONTOSAN erről beszélek, meg kellene adni a lehetőséget, hogy aki függésben akar élni, és képes elviselni a folyamatos elqúrásokat, az éljen abban, aki nem az meg élhessen egy "futurista" "utópisztikus" államban."

erre utalva adjátok meg nekünk azt, hogy beszélgessünk a gazdaság minket érdeklő oldaláról, nektek már megadatott a lehetőség, hogy beszélgessetek a következő szabad topicotokban:
    NWO
  • Bucser
    És most pedig szeretném végre megkérni a zsákos/exy1/másikisvan és OKkultist nevű usert hogy fejezzék be a topic eltérítését vagy felkérem a moderatúrát, hogy adjon házigazdajogot és elkezdek törölgetni mindent ami nem a topichoz tartozik.
  • Bucser
    Nagyot tévedsz. Te a civilizációt átkosnak tartod én pedig úgy vélekedek, hogy ennek köszönhető, hogy ott tartunk ahol tartunk. Civilizáció nélkül (társadalmak szervezettsége, csoportok szervezettsége nélkül) az ember soha nem lett volna képes 7 milliárdra duzzasztani a létszámát.

Nem vagy boldog? Menj el a hegyekbe egy erdőbe kérj erdőmezőőr állást és élj ott. nincs ott semmi csak te az erdő és a fatolvajok. Nem tudom tanultál e az ökosztisztémáról valamit, de ha azt hiszed,, hogy a természetben szabad vagy tévedsz... ott még keményebb szabályok szerint kell boldogulnod a puszta fennmaradásért mint bármely városban. Menj ki és lásssu egy hónap múlva mi a véleményed a "kint a vadonban" életstílusról. Én töltöttem elég nyarat nagyapám tanáyján ahol kútból ittunk lovon jártunk a városba nem volt folyóvíz, se villany se telefon. ellenben disznószag lócsutakolás tyúkkergetés és állatgondozás dögivel.

Volt elég közöm a természethez én maradok inkább a civilizációnál és azért nem beszélek a természetközeliségről olyan pátosszal, mert tudom milyen a szaga a tehénlepánynek... És nem onnan, hogy beleléptem.
  • Hegi90
    "Csak azt mondják hogy a szavaink többsége idegen eredetű, persze te mindent elhiszel amit a könyvekben írnak."

mekkora nyelvész vagy te bazdmeg :D

esküszöm nálad ostobább emberrel még nem találkoztam a topikban. Semmi közöd a témához, azt se tudod miről van szó :D
  • Bucser
    "Kérdezd meg nagyapádat ha tudott, kitől függött az ő nagyapja: senkitől. A telkén ő volt a király. S bár volt hogy szűkebbre kellett fogni a nadrágszíjat, azért mégis megéltek valahogy mindig anélkül, hogy szaktanácsadásra kellett volna járniuk és anélkül hogy a bankok csődje hatással lett volna az életükre. A fiak tudták, hogy az ő megélhetésüket is biztosítani fogja a föld, és ha tanulnak egy mesterséget, amelyben tényleg mesterek lesznek és tényleg értékeket teremtenek, mint például csizmát, fejszét, asztalt, téglát satöbbi, többszörösen be van biztosítva a megélhetésük mert értéket értékre mindig el lehet cserélni."

Tudod dédapám parasztember volt akkora földel, hogy már az 1900-as években is amerikai John Deere Waterloo Boy-al végezték a betakarítást és a szántást-vetést. Ő a józan paraszti eszével is tudta már, hogyha kölcsönkér azt vissza kell fizetni és mennyit kell visszafizetni, csakhogy azt úgy termelte ki, hogy maradt otthonra is bőven pénz.

Nagyapám megjárta a háborút agyvérzéssel félig süketen jött haza és soha nem állt be a TSZ-be. Egész életében azért dolgozott a 2 kezével, hogy a fiát és a lányát kitanítsa. (egyik orvos másik mérnök lett)

Apám mérnökként 20 évet dolgozott ugyanott majd egyéni vállalkozó lett amilyen korán lehetett. Azóta is egyéni vállalkozó és mindent megtett azért, hogy nővérem és én az egyik legjobb egyetemen tanuljunk és ne legyen gondunk semmire, mindeközben megtanított a munka tiszteletére ugyanis melózni is jártunk vele és az egyetem középiskola mellett is dolgoztunk.

Most alkalmazott vagyok de hidd el. meg fogom találni a saját szerencsémet és nem azért, mert te vagy olyan kedves felnyitni a szememet. A HITEL nem ördögtől való gonosz. csak tudni kell a mértékét. Hogy mennyit engedhetsz meg magadnak. ez az amit a legtöbb bedőlt hiteles nem tud megállapítani.

"Teljesen összezavarják a gondolkodásodat az ilyen szakkifejezésekkel, elaltatnak, adnak neked diplomát meg mindenféle elismerést csak hogy ne kérdezősködjél hanem egyed a maszlagot amit a szádba adnak, amivel etetnek"

Tudod, te azt hiszed, hogy én nem tudom melyik szakszó mögött mi van és itt tévedsz egy hatalmasat. mert a szakszó dolga nem az, hogy tudjam mit jelent, hanem hogy az akinek mondom is tudja mit jelent így effektíven tudjunk kommunikálni, gyorsan, érthetően anélkül, hogy minden mondatunkat külön magyarázni kelljen.
  • OKkultist
    Ez mutyiország, itt mutyizni kell, nem reformálni. Meg reménykedni benne, hogy mikor gyarmatosítanak minket, addigra összelopunk annyit, hogy megéljünk abból.
    HAHAHAHAHA, soha nem tudunk annyit lopni, mint a csúcsratörő degeneráltak, és most felsorolhatnám a sokszoros milliomos és milliárdos politikusokat és a baráti körüket.(a magyar elit : haveri kutya) Az emberek 99%-a NEM PÉNZÉRT DOLGOZIK, hanem a kajáért, önfenntartásért, banki részletért, megtakarítása nincs. Csak azt nem értem, miért csinálják? (mint a drogosok, akik a végén már várják az aranylövést)
  • zsákos
    Jó azért ez túlzás volt. Adózás nélkül nincsen állam ezt elismerem. Viszont akkor kapnál legalább valamit az adódért de nem nagyon... azt is úgy hogy éreztetik veled, ez majd hogy nem alamizsna, meg könyöradomány...
  • OKkultist
    A VÉGÉT is megnézném annak a számlának, pl. a multi behoz összesen X összeget, kap adómentességet (Z összeg T időre) befizet ezalatt valamennyi adót (amit a fizetésedből von le) okoz károkat is, a legvéégén kijön egy szám, hogy mennyi embernek ad munkát mondjuk 10év alatt, és ez mennyibe kerül. ember/év. Lehet, hogy nagyon gyenge eredményt kapnánk. (attól tartok, ha azt is bekalkuláljuk, hogy az ország függősége csökken vagy növekszik az adott cég működésével, akkor siralmas lenne az eredmény)
  • zsákos
    Befizeted az adódat de mire ?

Bezárják az iskolákat az óvodákat a postákat a kórházakat felszedik a síneket... ne gyertek azzal hogy hádeótópája... LÓFASZ !

Bolondok vagytok adót fizetni ezeknek a rablóknak !
  • OKkultist
    OTT A LÉNYEG: (bucser)
    Egyébként a szabadságban nem hiszek. ugyanis mindenki függ mindenkitől. Függök a szomszédomtól, mert ha ő nem takarít akkor előbb utóbb nálam is csótány lesz a lakásban, függök a munkaadómtól, mert ha ő nem ad fizetést felkopik az állam, függök a kedvesemtől, mert nélküle nem vagyok boldog

PONTOSAN erről beszélek, meg kellene adni a lehetőséget, hogy aki függésben akar élni, és képes elviselni a folyamatos elqúrásokat, az éljen abban, aki nem az meg élhessen egy "futurista" "utópisztikus" államban. (ahol nem a tőzsde határozza meg a gazdaságot, és magasról sz*rnak a azokra a mesterségesen előidézett problémákra, amik itt mindennaposak, pl. minden ország kötelezően önellátó kellene, hogy legyen, amennyire csak lehet, az adottságait minden ország/térség be kellene, hogy kalkulálja a működésébe, nekünk pl. geotermikus energia lenne ez, meg a mezőgazdaság. Energia, élelmiszer, eü az első három. Pénzhasználat meg korlátozva, mert az emberek 99%-a nem a pénzért dolgozik, és nem is ért hozzá: trükkök százai, haha) Ha ezekhez az adottságokhoz nem alkalmazkodik a terület, akkor az duplán hiba, és a bennszülötteket veszélyezteti, és ráadásul a terület nem fogja nyújtani az elérhető legmagasabb életszínvonalat, csak azért mert a döntéshozók nem képesek jól döntéseket hozni. (mert nem tudnak, vagy nem akarnak az nem érdekel)
  • mrzool
    Az igaz magyar cégekről csak annyit, hogy nézzetek szét az ismerősi körben, nézzetek be néhány kibeszélő fórumra, én még nem találkoztam olyan magyar céggel, aki nem zsebbe fizetne.

Ehhez képest jelenleg is külföldi multinál dolgozom, ismerősi köröm nagy része szintén, és itt nem megy a feketézés. Basszátok meg, csak adóba annyit fizetek havonta, amit itt néhányan szerintem még életetekben nem láttatok egyben... És akkor ehhez még hozzájön a munkáltató által befizetett adó. De hát nyilván a külföldi multi a gonosz, persze... Ha valakinek, akkor NEKEM lehetne szavam, mert ezzel az adóval szerintem többet teszek az országért, mint az összes sg-s összeesküvés-buzi összesen valaha tett.

Drábik Jánosról meg mit kell tudni? Hogy egy zenei gimnáziumban végzett? Vagy hogy bölcsészdiplomát szerzett az ELTÉ-n? Esetleg azt, hogy Szabad Európás műsorvezető és újságíró? Napnál is világosabb, hogy milyen nagy pénzügyi szakemberről van szó...

• joebacsi
    Bizonyos privatizálások ésszerűek, nincs velük gond, viszont az energiaszektor privatizálása például hatalmas hiba volt.
    Szerencsére az egészségbiztosítók privatizálása is meg lett akadályozva.
  • zsákos
    Te nagyon sötét vagy de veled is megbeszélem.

Csak azt mondják hogy a szavaink többsége idegen eredetű, persze te mindent elhiszel amit a könyvekben írnak.

A gazdasági válságot már nyugodtan veheted ennek a gazdasági rendszernek.

A szánalmas te vagy, én meg bolond, hogy egyáltalán foglalkozok azzal hogy segítsek neked. Magad is rájössz majd, csak akkor meg már lehet késő lesz.
  • zsákos
    Azért nem volt olyan sűrűn pestisjárvány.

Nem vágyok arra hogy bucser hagyja ott az egyetemét az állását sem azt hogy felejtsen el mindent, egyedül azt hogy gondolja át a dolgokat anélkül hogy belevenné azt hogy őnála jobban csak kevesen tudhatják ezért el sem olvassa és meg sem próbálja értelmezni azt amit írok.

Nem gondolod hogy érdekes az hogy ezzel a technológiával tizedannyi munkával el lehetne érni azt amiért elődeinknek ásóval meg kapával izzadságosan meg kellett dolgozniuk ?

Ehhez képest mindig azzal jönnek hogy drágább a kaja ?

Kit érdekel hogy a világon közben hatmilliárdan élnek ?

Magyarországon ugyanennyien éltek ezelőtt is és elég volt a kaja. Ha a vezetés jól végezné a dolgát a magyar embereknek nem lenne oka aggódni semmitől.

Jöhettek a gázzal. Van gázunk. Van más is... MINDEN van.

Ezek adnak el alólunk mindent szó szerint ti meg hangoztatjátok a hülyeséget amivel kitömték a fejeteket.
  • dronkZero
    Bírom az ilyen megmondóembereket...

"a bankok csődje hatással lett volna az életükre."

Gazdasági világválság, és pl Németország kiútja a válságból az smafu? Alig néhány ember életére volt hatással, valóban...

Legalább ilyen ordító faszságokat ne írjál már, ha épp a tutit akarod megmondani... Vagy hát nekem mindegy, magadból csinálsz hülyét.

" épp így lopják ki darabonként a nemzet nyelvét."

Aminek a szókincsének több, mint háromnegyede idegen eredetű... A legvaskalaposabb konzervatív begyöpösödött nyelvészprofesszor is belátja, hogy a nyelv folyamatosan változik, és semmit nem lehet ellene tenni. De te csak gyúrjál gyomorfekélyre, jót tesz az!

"Teljesen összezavarják a gondolkodásodat az ilyen szakkifejezésekkel, elaltatnak, adnak neked diplomát meg mindenféle elismerést csak hogy ne kérdezősködjél hanem egyed a maszlagot amit a szádba adnak, amivel etetnek."

Szánalmas. Hihetetlen, mennyire nincs fogalmad a felsőoktatásról... Emellett elszomorító, hogy ilyen ostoba nagyarcú gyökereknek járulok hozzá a jólétéhez a munkámmal, hogy aztán még le is nézzenek...
    Akkor írok olyat, aminek minden szavát érted: remélem egy barlangban fogsz halára fagyni, éppen mielőtt éhen halnál!

"ezek azért közhelyek meg sokan így gondolják"

"Csak gondolj bele, milyen hülye egy átlagember, aztán döbbenj rá, hogy az emberek fele ennél hülyébb!" - George Carlin

Kurvára mindegy, hogy valamit mennyien hisznek el.
  • Proview
    Apám a nyolc általánosával már a privatizáció bevezetésekor mondta nekünk: eladják alólunk az országot. Mi a tanultabb fiai leszóltuk, hogy "ugyan már"; meg "nem érted ezt". Persze mi sem értettük. És lám eladták alólunk az országot. Minél több iskolát elvégzünk, annál okosabbnak hisszük magunkat, figyelmen kívül hagyjuk a "józan paraszti gondolkodást". A dolgokat túlbonyolítják körülöttünk, talán az oktatás is befogadóbbá tesz a "bullshit" (zsidó baromság,rizsa-nevezzük ahogy akarjuk) befogadására?
  • joebacsi
    Jah valahogy. Nem voltak ilyen laboratóriumi vírusok, elég volt egy mezei pestis is, hogy megritkuljon egy kicsit a lakosság :)
  • joebacsi
    Nyilván ennek hatására bucser otthagyja az állását, eldobja az egyetemet, elfelejt minden maszlagot, és elmegy remetének.

Ha ilyen állapotokra vágysz, akkor érdemes elmenni valamelyik eldugott erdélyi faluba. Jó pár éve megfordultam ilyen helyeken. Az emberek azt se tudták mi van két dombbal arrébb, de ragyogóan boldogok voltak. Aranyos volt, de engem annyira nem vonzott, valahogy jobban érzem magam ebben a bűnösebb civilizációban. Lehet neked tetszene annyira, hogy ott maradnál, nem vagyunk egyformák.
  • zsákos
    A "Magyar" "Nemzeti" Bank körüli csalásokról pedig már linkeltem Drábik János Fosztogatók című előadását.

Majd ha annak a tartalmát képes leszel megérteni, lesz közös nevező. Az idegen szakszavak ismerete nem szükséges hozzá.
  • zsákos
    Olvasom az írásaidat és az tűnik szembe hogy te is próbálod a szakszavaiddal az emberek látását elhomályosítani:

innováció és a szokásos oktalan csillogtatása az idegen nyelv ismeretének, amivel épp annyit érsz el hogy elveszejtsd a szavak sűrűjében az embereket.

Fogalmazzál világosan, ha magyar vagy és magyarokkal társalogsz használd a magyar nyelvet. Egyáltalán nem fekszünk hanyatt a külföldi szavaktól, engem különösen zavarnak. Ez itt még Magyarország.
  • zsákos
    Görgettem és ezen akadt meg a szemem. Mondjuk ezt dobta a gép:

A HACCP nélkül is megéltek valahogy az emberek. Érdekes ma már mindenhez bizonyítván és elismervény meg számla kell. Lassan gyereket sem csinálhatsz ahogy tetszik, mert a szakember jobban tudja. Megmondják mennyire hajlítsd be a lábad és melyik kézzel töröld ki a segged és mindent, és néhány évtized múlva ez senkinek fel sem fog tűnni ha így haladunk.

Fertőzések mi ? Azt ugye tudod, hogy a mai vírusokat már a laboratóriumokból terjesztik ? Nem hinnéd ? Az nem jelent semmit mert világ is lett annak ellenére hogy az esély a kialakulására a "tudósok" szerint a lehetetlennél sokkal kisebb.

De te jössz mindig patológiával meg mikrobiológiával meg a szokásos szakblablával. Legyen a te kedved szerint. Azért vedd figyelembe hogy évszázadokon keresztül megmaradt a magyarság HACCP nélküli disznóvágások és élelmiszertárolások közepette. És boldogan éltek.

Ma viszont sajnos a tények azt mutatják hogy a HACCP sem menti meg a magyarságot és európát az éhhaláltól. Legfeljebb maguk, és az Isten, ha úgy akarja.

Nem érdekes hogy százéveken keresztül nem volt kérdéses hogy Magyarország mezőgazdasági ország és hogy nem hogy a Kárpátokon belüli de az akörüli lakosságot is képes ellátni kajával, és vízzel ?

HACCP ! Egészségedre !
  • zsákos
    Visszajöttem kedvesem, ígérem nem idegesítem fel többet magam rajtad, bármekkora hülyeséget is beszélj. Becsület szavamra.

Azért jöttem, hogy megpróbáljam a te és a többiek figyelmét is ráirányítani az általad mondott összefüggéstelenségekre.

Akkor itt a végén kezdem aztán majd időközben bepótolom a lemaradást és felveszem újra a fonalat, és ha már a pofámba vágtad, a kesztyűt is.

"Akkor voltam utoljára szabad mikor megszülettem és rottyantottam egyet, mert azóta mindig alkalmazkodnom kell valakihez és függök másoktól. Ezt hívják életnek." - Nem, ezt csúfolják életnek újabban. Közben meg ez is már csak olyan, mint ha élnél.

Kérdezd meg nagyapádat ha tudott, kitől függött az ő nagyapja: senkitől. A telkén ő volt a király. S bár volt hogy szűkebbre kellett fogni a nadrágszíjat, azért mégis megéltek valahogy mindig anélkül, hogy szaktanácsadásra kellett volna járniuk és anélkül hogy a bankok csődje hatással lett volna az életükre. A fiak tudták, hogy az ő megélhetésüket is biztosítani fogja a föld, és ha tanulnak egy mesterséget, amelyben tényleg mesterek lesznek és tényleg értékeket teremtenek, mint például csizmát, fejszét, asztalt, téglát satöbbi, többszörösen be van biztosítva a megélhetésük mert értéket értékre mindig el lehet cserélni.

Sokkal közelebb voltak a szabadsághoz ezer éve, mint mi most, a szabadság egyenlőség és testvériség korában...

Az ilyen szavak mint a speciel meg sok okosnak ható idegen kifejezés amelyekre magyarul féltucat megfelelőt tudnál hozni, teszik igazán röhejessé és nevetségessé amit mondasz, mert talán észre sem veszed hogy épp így lopják ki darabonként a nemzet nyelvét.

Egy vagy közülünk. S bár talán jóval többet tudsz a jelenlegi gazdasági rendszer működéséről, épp ez az egyébként általam kétségbe sem vont "tudás" az ami eltakarja szemed elől a valóságot. A sok-sok fától nem látod az erdőt, drága hentes.

Úgy mondjuk mi magyarok, hogy jól bevittek az erdőbe, mint ahogy megpróbálnak mindenkit bevinni az erdőbe hogy eltévedjenek. Hogy ne tudjanak tájékozódni, ne tudjanak eligazodni, ugye, már az eligazodásban is benne van az igazság. Azoknak akik át akarnak ejteni téged is, mint mindannyiónkat, nem érdeke hogy te tudjad, hol is áll a fejed.

Teljesen összezavarják a gondolkodásodat az ilyen szakkifejezésekkel, elaltatnak, adnak neked diplomát meg mindenféle elismerést csak hogy ne kérdezősködjél hanem egyed a maszlagot amit a szádba adnak, amivel etetnek.

Tiltakozhatsz ez ellen, de te is nagyon jól tudod hogy így van. Mondhatod, hogy szín tiszta közhelyeket durrogtattam... az a baj, hogy nem értitek meg hogy ezek azért közhelyek meg sokan így gondolják csak kevesen hatolnak el addig hogy megérthessék az üzenetét:

Épp azért mert a fákat látják, nem az erdőt.
  • joebacsi
    "Összekevered gizikét meg a gőzekét, itthon az apeh csak a kicsiket meri/tudja szivatni, az offshore céges kamukft-s szélhámosok meg röhögve mossák a pénzt."

Ebben van igazság sajnos.
    Épp Bucser írta korábban, hogy egy ország innivációs gazdasági motorja épp a KKV-k lennének, de pont ők vannak leginkább megfojtva jelenleg. Ez nem jó.
  • joebacsi
    Igen, minket győzköd, hogy mi is csak fent lássuk a problémát, hát dejó :)
  • joebacsi
    "A hazámmal foglalkozok, ezt az áldozatot minden igaz magyarnak meg kellene hoznia."

Óó :)
    Volt egyszer egy település, ahol sikerült megválasztani polgármesternek egy "igaz magyar" embert, akinek már több írása, könyve jelent meg korábban, amelyekben hatékonyan szidta a nagy karvajtőkét, a pénzrendszerek zsarnokságát, a nagyorrúakat hosszában és keresztben is.
    Szépen beígérte, hogy lehozza a csillagokat is, és az emberek hittek neki, mert hát ugye ő "igaz magyar ember".
    Az első megmozdulása az volt, hogy a meglévő 150 milliós tartozás mellé felvett még 600 milliós hitelt, amiből építtet minden féle földi jót, emlékművet, utat meg még pár dolgot. Persze ez mind szép és jó, csak emellett sikerült elüldöznie az összes potenciális befektetőt, és mivel az iparűzési adó jelenleg nagyrészt az önkormányzatok legjelentősebb bevételi forrása ezért jelenleg esélyünk sincs, hogy visszafizessük.
    Tette mindezt kötvénykibocsátással, lekommunikálva, hogy ez igazából nem is hitel, amit az emberek el is hisznek neki. A közvélemény meg van róla győződve, hogy emberünk nem csak "igaz magyar", hanem tökös is, mert azt látják, hogy folyamatosan szépül a falu, és ez teljes mértékben az ő zsenialitásának köszönhető, mivel kitalálta ezt a kötvénykibocsátást.
    Persze az nem izgat senkit, hogy pár év múlva mire lejárnak a kötvények szopni fogjuk a faszt, de úgy igazán mély torokból, bő nyállal.

Egyébként pedig csináltam jó 1 éve egy igazmagyar webshopot egy másik igazmagyar embernek, amiért még valahogy a mai napig nem láttam egy büdös forintot se.

Kezd a tököm kicsit telilenni ebből az önjelölt igazmagyarságból.

"A pokolra vezető új is jószándékkal van kikövezve"
  • Bucser
    Az árstabilitás nem az MNB érdeke, hanem az egész EUROZÓNÁÉ.

Mindent lehet megfelelő csatolásokkal bizonyítani és cáfolni. De az hogy ez a topic úgy működik, hogy OKkultist szarja ide a baromságait a számonkérő hangnemben mi meg győzködjük, hogy rosszul látja a helyzetet és még mi vagyunk a hülyék... na ez már unalmas. valszeg ő permanens ignore-on van nálam innentől.

Egyébként a szabadságban nem hiszek. ugyanis mindenki függ mindenkitől. Függök a szomszédomtól, mert ha ő nem takarít akkor előbb utóbb nálam is csótány lesz a lakásban, függök a munkaadómtól, mert ha ő nem ad fizetést felkopik az állam, függök a kedvesemtől, mert nélküle nem vagyok boldog.

Akkor voltam utoljára szabad mikor megszülettem és rottyantottam egyet, mert azóta mindig alkalmazkodnom kell valakihez és függök másoktól. Ezt hívják életnek.
  • Bucser
    Nem. Speciel mással foglalkozom:)
  • Bucser
    Úgy hogy kerülöd az adófizetést?

Gratulálok...