A nagy Gazdasagi Világválsag
  • zsákos
    Visszajöttem kedvesem, ígérem nem idegesítem fel többet magam rajtad, bármekkora hülyeséget is beszélj. Becsület szavamra.

Azért jöttem, hogy megpróbáljam a te és a többiek figyelmét is ráirányítani az általad mondott összefüggéstelenségekre.

Akkor itt a végén kezdem aztán majd időközben bepótolom a lemaradást és felveszem újra a fonalat, és ha már a pofámba vágtad, a kesztyűt is.

"Akkor voltam utoljára szabad mikor megszülettem és rottyantottam egyet, mert azóta mindig alkalmazkodnom kell valakihez és függök másoktól. Ezt hívják életnek." - Nem, ezt csúfolják életnek újabban. Közben meg ez is már csak olyan, mint ha élnél.

Kérdezd meg nagyapádat ha tudott, kitől függött az ő nagyapja: senkitől. A telkén ő volt a király. S bár volt hogy szűkebbre kellett fogni a nadrágszíjat, azért mégis megéltek valahogy mindig anélkül, hogy szaktanácsadásra kellett volna járniuk és anélkül hogy a bankok csődje hatással lett volna az életükre. A fiak tudták, hogy az ő megélhetésüket is biztosítani fogja a föld, és ha tanulnak egy mesterséget, amelyben tényleg mesterek lesznek és tényleg értékeket teremtenek, mint például csizmát, fejszét, asztalt, téglát satöbbi, többszörösen be van biztosítva a megélhetésük mert értéket értékre mindig el lehet cserélni.

Sokkal közelebb voltak a szabadsághoz ezer éve, mint mi most, a szabadság egyenlőség és testvériség korában...

Az ilyen szavak mint a speciel meg sok okosnak ható idegen kifejezés amelyekre magyarul féltucat megfelelőt tudnál hozni, teszik igazán röhejessé és nevetségessé amit mondasz, mert talán észre sem veszed hogy épp így lopják ki darabonként a nemzet nyelvét.

Egy vagy közülünk. S bár talán jóval többet tudsz a jelenlegi gazdasági rendszer működéséről, épp ez az egyébként általam kétségbe sem vont "tudás" az ami eltakarja szemed elől a valóságot. A sok-sok fától nem látod az erdőt, drága hentes.

Úgy mondjuk mi magyarok, hogy jól bevittek az erdőbe, mint ahogy megpróbálnak mindenkit bevinni az erdőbe hogy eltévedjenek. Hogy ne tudjanak tájékozódni, ne tudjanak eligazodni, ugye, már az eligazodásban is benne van az igazság. Azoknak akik át akarnak ejteni téged is, mint mindannyiónkat, nem érdeke hogy te tudjad, hol is áll a fejed.

Teljesen összezavarják a gondolkodásodat az ilyen szakkifejezésekkel, elaltatnak, adnak neked diplomát meg mindenféle elismerést csak hogy ne kérdezősködjél hanem egyed a maszlagot amit a szádba adnak, amivel etetnek.

Tiltakozhatsz ez ellen, de te is nagyon jól tudod hogy így van. Mondhatod, hogy szín tiszta közhelyeket durrogtattam... az a baj, hogy nem értitek meg hogy ezek azért közhelyek meg sokan így gondolják csak kevesen hatolnak el addig hogy megérthessék az üzenetét:

Épp azért mert a fákat látják, nem az erdőt.