A nagy Gazdasagi Világválsag
-
"Annyit próbálok éreztetni, hogy ők csak végzik a dolgukat. Akkor miért büntetnék meg őket ?"
Mondhatná erre a mérnök, hogy én is. Örüljön a nép, hogy egyáltalán van aki hidat vagy bármi mást tud tervezni. A különbség az, hogy ha a mérnök hibázik akkor azonnali és látványos halál van, ha a pénzügyi ember akkor milliók szopnak csak nem annyira látványosan. Ennyi a difi. Az egyiket mégis büntetik jogilag(börtönt kaphatsz), míg a másikat nem. Szeritem vicc ez a helyzet.
----
"Magukra omlasztják a rendszert hogy aztán megmentőként tündökölhessenek:"
No offense, de egyes mérnök szakterületeken ez van. Mikor x időre el kell készülni x dolognak, mert ha nem akkor nagy gáz lesz (kicsit célozgava modhatnám azt, hogy akkor nem lesz gáz - mármint földgáz -).
Kicsit felsőbbrendű amit kijelentek, de a világtörténelem folyamán előbb voltak mérnökök, mint pénzügyi szakemberek. Ebből látszik melyik a hasznosabb. Az egyik teremt valós fizikai és értéket a másik nem. Sajnos ma a világ olyan amilyen...
(Számora felfoghatalan, hogy nem létező dolgok taszítanak csődbe országokat, olyan dolgok amik csak virtuálisan léteznek. Szerintem ez röhej. Mindig az asztalt csapkodom a röhögéstől amikor kijelentik, hogy XY esmény miatt a piac fél attól, hogy nem lesz olaj, gáz, anyátyúkja. Ja, hogy képtelenek reális szemmel nézni a dolgokat és mindentől sikítófrász jön egyesekre és csak gerjesztik a hangulatot a spekulácihóz. Röhej...)