A nagy Gazdasagi Világválsag
-
Sziasztok! Nem vagyok szakértő. Itt vannak olyanok akik gazdasági, pénzügyi pályán mozognak? Pár kérdésem lenne hozzájuk:
Mit gondolnak erről a "válságról"? Direkt idézőjelbe tettem, mert annyiszor használja a média ezt a szót, hogy már a hideg ráz mikor meghallom. Viszont érdekel a gazdaság, és a világ eseményei.
Mekkora valójában? ('29-es, '70es évekihez mérten)
Milyen valós problémák lesznek a következmények? És ezek mennyire felelnek meg annak amit a média áraszt? Mitől kell félni?
Magyarország milyen helyzetben van? Jó úton haladunk? Lesz megoldás? Mi lehet a megoldás?
Az egész probléma meddig húzódhat el? Mikorra várható fejlődés, és újra növekedés?
Megkérdeztem egy közgazdász ismerősömet a témában, ő a járulékcsökkentésben lát megoldást, hogy nőjön a munkahelyek száma. Adókedvezmények, hogy ide jöjjenek a vállalatok, vállalkozások jöjjenek létre. Fejleszteni kellene az infrastruktúrát. Mindez persze rendkívül költséges az állam részére.
Miért nem ez történik? Vagy ti mit javasolnátok? Az állam kárára kellene fejleszteni a gazdaságot, vagy inkább spóroljunk az államnak?
Köszönöm!