A nagy Gazdasagi Világválsag
-
"Ugyanolyan mintha eladnád az eszközt és visszabérelnéd. Szerinted az adásvétel után az illetéket nem kellett megfizetni az abból származó bevétel után nem kellett adózni?"
Nézd, én ebben az off-shore játékban már 3 éve benne vagyok. Ismerősömnek autó szalonja van, off-shore cégen keresztül veszi meg az autót a nagykertől, úgy hozza be a kocsikat külföldről, egy példa, off shore cége megveszi a kocsit, 2.5 millióért, majd ez a cég eladja a magyar kft-nek 4.5 millióért, azaz saját magának. Az itthoni szalonja meg tovább adja a kocsit a végfelhasználónka 4 millióért. A tranzakció után a mérleg -0.5 millió forint.
Az off shore cégnél jelentkező adómentes profit 2 millió forint.
Ha itthon a mérleg mínuszban van, akkor nem kell itthon sem adót fizetni, elmondhatja azt,hogy neki nagyon de nagyon nem jól megy az üzlet, és még megy támogatásokat kuncsorogni. Persze,hogy lehet ilyet csinálni. Csak ha mindenki így tenne, rövid úton tönkre menne az államháztartás, mert senki nem fizetne adót.
Persze őt is basztatják az apehesek, de az off shore cég, anonim amin keresztül csinálja, megbízott ottani képviselővel, bérelt székhellyel a virgin szigeteken. kb 3000 dollárba fáj egy ilyen off shore LTD alapítása, ami megfelel az itthoni kft nek, kivéve,hogy ott nem vezetnek könyvelést, csak éves tagsági díja van, a számlapénz kezelési költsége, és az a kitétel,hogy az adott országban ahol a cég be van jegyezve nem folytathat gazdasági tevékenységet.
Nekem is van most egy vállalkozásom, de csupán a jó szívemnek köszönhetően, és mert erkölcsös embernek tartom magam, én nem trükközök így, de a tudásom és lehetőségem meglenne hozzá. Viszont méllyen elítélem az állami cégeket, a kormányt, hogy ilyen aljas stikliket csinál, így kibújva a saját maga felállított törvények, kötelezettségek alól is. :(((
Malév mit csinál? Fogja az egy milliárdos repülőt, eladja magának 1 millió forintért, mivel ő szabja meg az árat, saját magának annyiért adja el amennyiért akarja. Majd ezt a repülő gépet havonta visszabéreli magától, kb 2 milliárd forintért, amit szintén ő határoz meg. Ez az összeg meg ahogy mondod lejön az adó alapból, így lehet mínuszba vinni, a csőd közelébe egy céget papíron, miközben soha nem látott bevételekre tesznek szert a befektetői.
Én ezt nagyon súlyosan megbűntetném, mert én ezt is ugyan olyan adócsalásnak tartom. Ha már a kis embert börtönbe vetik ha trükközik, akkor a törvény előtti alkotmányos egyenlőség értelmében ezeknek a cégvezetőknek is pusztulniuk kellene.
Más, nem állítottam,hogy az altus = autopálya kezelővel, nézd meg jobban, felsorolás volt, és ott van egy vessző.
Ködösítesz már megin :DDD