A nagy Gazdasagi Világválsag
-
Igen, és én ezt bűncselekménynek tartom.
Nem az volt a jó megoldás hogy adóságba verjük magunkat, a végtelenségig,azzal,hogy dollárt kölcsönöztünk ki nagyon magas kamatra.
Egyszerű megoldást jelentett volna,hogy a szovjet unió felé, meghagytuk volna a cserekereskedelmet, de a forintit azáltal tettük volna likviddé világviszonylatban,hogy alapot képeztünk volna rá a nemzeti össztermékből. Így, hiába nem kaptunk az oroszoktól valutát, csak fizetési ígérvényt, fedezetlen biankó csekket, jogilag, addig amíg az exportjainkat ki nem egyenlítették ellenértékkel, addig az a nemzeti össztermékhez tartozik, ezeket az értékeket felhasználva, likvid valutát lehetett volna csinálni a forintot, olyan stabil pénzt ami mögött érték van. Jobban keresték volna mint a dollárt, ami alól pont 71 ben rántották ki végleg az aranyfedezetet. Ezáltal teljes mértékben flat pénzzé tették, egy darab papírfecnivé, és mi ebből a pénzből kölcsönöztünk ki, ahelyett,hogy ingyen, valódi értéké tettük volna forint valutánkat, önrendelkezési jogunkkal élve.
Én ezt a manővert, bűncselekménynek tartom. Nem szeretem azokat a személyeket akik ködösítenek, mert sajnos tudom,hogy honnan tanulják az ilyen szövegelést, tudom,hogy miért alkalmazzák.
Nem szabad,hogy lényegről eltereljék az ember figyelmét, hogy itt bizony egy nép megerőszakolása volt a cél.