A nagy Gazdasagi Világválsag
  • [NST]Cifu
    Ez egy kicsit visszás helyzet részedről. Egy kormánynak el kell számolnia azzal, amit tesz, elvileg minden minisztériumnak így kell eljárnia. A Holdutazós topicban éppen az volt az egyik dolog, amire felhívtam a figyelmed, hogy amíg a NASA iszonyatosan nyitott, és követhető például, hatalmas információs és képadatbázist tart fent a neten, ahol bárki a kedvére böngészhet, a Japán, Kínai vagy EU űrügynökségek oldalán ehhez képest finoman szólva is szerény az információ és képáramlás. Ez ugyanis pénzbe kerül.

A dolog egyik fele tehát az, hogy igen, pénzbe kerül az, hogy például egy kormány vagy egy minisztérium fenntart például egy weboldalt, amelyen szájbarágós stílusban közzéteszi, hogy mire, merre, mennyit költ. Tehát kivetnivaló abban, hogy arra költenek, hogy elmagyarázzák merre ment el a pénz, éppenséggel érdekes, ha eddig folyton azt olvastam tőled, hogy ezt miért és azt miért. Remélhetőleg akkor majd ott választ kapsz erre.

Hogy háromszáz millió sok vagy kevés erre, azt nem tudom. Nyilván nem csak egy weboldalt csinálnak, hanem TV spotokat és fizetett újsághirdetéseket. Nem vagyok otthon a médiaköltségek terén, de első blikkre nekem nem tűnik olyan eszeveszettül soknak a háromszázmillió, ha tényleg széleskörű médiakampányt indítanak a felvilágosításra, figyelembe véve, hogy egy sima reklámkampány egy üzleti cégnek is alsó hangon is több milliós költség. Azon mondjuk nem lennék meglepődve, hogy a számok mögé nézve vastagon fogtak a ceruzák a számlaíráskor...