A nagy Gazdasagi Világválsag
-
másikisvan #1128 Nem akarlak bántani Hegi de ideje felnőni, már húsz éves körül vagy, ha minden igaz, ami az adatlapodon van.
Elmondom mit gondolok így ismeretlenben rólad, bár tudom nem érdekel, ez majdhogy nem öncélú de remélem mégis tanulságos:
Ha apukádnak van egy BMW-je, akkor egyértelmű hogy te is BMW párti leszel, mert akkor az apukádat is nyomod, magadat is nyomod, meg villogsz hogy te a bmw-sekhez tartozol, úgyhogy te a többi béemvés szemében már jófej gyerek vagy alapból. Ezen már csak rontani tudsz a későbbiekben.
Ha van egy nokiád, akkor azt mondod, hogy a nokia a legjobb, mert különben hülyét csinálnál magadból, hisz miért ne annak a telefonját vennéd, aki szerinted a legjobb.
Na ha ebből indulok ki ( magamból, én is ilyen vagyok még, bár egyre kevésbé), és látom hogy te is közgazdasági iskolába jártál, természetes, hogy a közgazdászoknak az oldalára állsz, hisz mi másért tanultál volna közgazdaságot, azzal magadból is hülyét csinálnál, ha a közgazdaságot kritizálnád. Nem tudom elég érthetően megfogalmazni de ez az én hiányosságom és gyengeségem.
Viszont szerintem érthető amit mondani akarok.
Mindig annak a csoportnak az igazát véded akihez tartozónak szeretnéd magad feltüntetni. Ez szerintem amiatt van mert valahol fogódzkodót keresel ebben az eszement forgatagban, valami támpontot, hivatkozási alapot, viszonyítási lehetőséget, valamit ami alapján kifejezésre juttathatod magadat, önnön nagyszerűségedet, tudásodat és értékedet.
Nincs ezzel gond, ez természetes, legtöbben így csinálják, én is így kezdtem. Úgyhogy hajrá, ezen rágódhatsz. Semmi bántó szándék nincsen bennem, ellenkezőleg, azt szeretném ha magadra találnál, és nem külső dolgokba kapaszkodnál hanem belülről bizonyos lennél a valós értékedben - mert hogy mindőnkben van értékes, valami olyan egyedi dolog ami senki másban nincsen meg, és vannak mindőnkben közös értékek - ami ha megvalósul, többé nem szorulsz arra hogy bárki is elismerjen vagy gratuláljon, vagy támogasson, és nem is fogsz attól tartani, hogy bárki is hülyét csinál belőled.
Akkor lesz benned a fix pont amiből kifordítod a sarkából a világot. A fonákán látszanak a varratok, úgy jobban eligazodsz rajta... :D