A nagy Gazdasagi Világválsag
-
De nem érted, hogy én mindvégig a világválsággal kapcsolatban írtam?
Ha mondjuk elkezdenék itt terjengősen ismertetni pár system of a down gitár tabot, akkor igaz lenne az a megállapítás,hogy off topik.
Csak te gondolod azt, hogy off topik.
A gazda összehívja az állatokat, hogy megbeszélje velük, melyiket milyen mártással készítse el sorban ebédre, vacsorára.
Megszólal a kakas:
- Gazda elvtárs, mi egyáltalán nem akarjuk, hogy elkészítsen bennünket!
- Kakas elvtárs, ön eltért a napirendtől!
Érted a viccet? Ebben a topikban, mindenki egyenlő, te sem bíráskodhatsz más felett, mint ahogyan én sem teszem.
Az hogy te szerinted off topik, az rendben van, aláírom, és elfogadom,hogy te így gondolod, mind addig amíg ezen nézeted mentén nem tiporsz bele mások jogaiba.
Érted már? Mert ugyebár milyen alapon döntheted Te el, hogy mi off topik, és mi nem az. És, ha te neked ez hatalmadban áll, mikor adta neked ezt a jogot ez a topik közösség, mert akkor én nem voltam itt. Mikor szavaztuk meg, hogy cifu legyen itt az atyaúristen?
Már, megmondtam többször. Most megmondom mégegyszer.
Amit írtam azért írtam, mert a topik tárgya mentén már kiveséztük a problémát, most már kezdjünk el azzal foglalkozni,hogy hogyan lehetne megoldani, MI, mit tehetünk, mit áll jogunkban megtenni annak az érdekében,hogy javuljon a helyzet.
Kitárgyaltuk már, hogy az egész visszavezethető arra,hogy az ebmerek túlnyomó többsége nem érti a rendszert, nem érti, hogy miért ilyen rossz, miért polarizálódik a társadalom szegényekre és gazdagokra.
Vagy a legnagyobb számban, a többséget nem is érdekli az egész, nem is tudja mennyit veszít a közönyével.
Ezért hoztam fel a témát, mert épp, hogy tenni akarok azért, hogy az emberek informáltabbak legyenek, ha mindenki kicsit többet tudna azokról a folyamatokról amit elhallgatni igyekeznek az iskolákban is, amit még a közgázon is csak felületesen "ismertetnek" akkor sokkal jobb esélye lenne a világnak,hogy egy működőképesebb, élhetőbb világgá váljon.
Így van, vagy nem így van? Szerinted én rossz ember vagyok? Szerinted én nem akarom megoldani a gazdasági problémákat?
Azzal kell harcolnunk amink van.
Vagy ha te tudsz jobbat, add elő, ha nem akkor ne taposd el csírájában azokat a kezdeményezéseket amik változtatni szeretnének ezen a nyomorúságos rendszeren.