A nagy Gazdasagi Világválsag
-
Helyesnek tartanád e azt, ha a mostani pénzrendszer mellett létrejönne egy olyan másik pénzrendszer is, közpénz rendszer, melyben nincsen kamatmechanizmus, és nem hintázna a pénz értéke.
Először is nem tudod megoldani, korábban már vázoltam miért.
Másodszor egy országban egy hivatalos pénz létezik (általában), ennek a monopóliuma az állam működésének a kulcsa. Ezt kijátszani az állam megkérdőjelezését veti fel.
A pénzrendszert a közösség működtetné, és nem magánbank hálózat, nem lehetne teljesítmény nélkül élősködő módon gazdagodni a közösségen.
Nem igazán tudom elképzelni hogy lehetne ezt működőképesen megvalósítani. Leginkább az muzulmán bankra emlékeztet, ugyebár a Korán tanítása szerint nem szabad kamatot szedni. Azt sem igazán értem, hogy működhet, de állítólag működőképes. :)
Kerüljük a felkelést, uszítást, erőszakos reagálást, mert ez csak okot adna arra, hogy ismételten kiszolgáltatottá tegyék a népet, erősebb elnyomáshoz, szabályozáshoz vezetne.
Ebbe ne menjünk bele mélyebben. A saját meglátásom az, hogy ez a cseberből vederbe esete. A normális kommunikációt, párbeszédet támogatom. Az uszítást nem.
És, ezt a felvetésemet TE törölted.
Ugye ugye?
Igen. Mégpedig azért, mert nem egy olyan topicba való, amelyik a gazdasági világválságról szól, és úgy tűnik szélmalomharcot vívok azzal, hogy megpróbálom megértetni pár emberrel, hogy mi is az az ontopic-offtopic dolog, és miért is nem való ide az amit beírtál.
De se én, se más, nem döntheti el egymaga, mivel más, se én és sem te nem helyezheted mások fölé az akaratodat, saját meggyőződésből. Ez ugyanis jogtalan.
Moderált fórumról van szó. Értelmezd.
Nekem is megvan a jogom a gondolataim közléséhez, ezt megvonni már jogtalan. Ha úgy tetszik alapvető emberi jogokat csorbítunk azzal, ha nem hagyjuk embertársainkat hozzájutni a közlés szabadságához, és önkényesen erőszakkal rákényszerítjük másokra saját nézeteinket, véleményünket "hogy nem ide való" , ideológiánkat.
Ott van az NWO topic, ha ilyesmikre vetemedsz. Akit érdekel, az megtalálja ott. Aki meg a topic címe alapján a gazdasági világválsággal kapcsolatosan akar normális fórumozást folytatni, az jöhet ide. Megérted, vagy megértessem?