A nagy Gazdasagi Világválsag
-
másikisvan #1088 amíg a mega cégek konkurálnak egymással addig jót jelent, a monopol lenne a rossz helyzet. én irreálisnak tartom a ford vagy a cadilac eltűnését, ilyen neveket max felvásárol más.
Nagyon drága vagy meg minden, biztos nagyon aranyos is, úgyhogy finom leszek, nem akarom elrontani a karácsonyodat. A "mega cégek" nem konkurálnak egymással, csak úgy csinálnak mint ha konkurálnának. Sőt. Neked rosszabb hogy több autógyár van, mert egymásnak tartják be az áraikat. Képzeld ha mondjuk egy új Skodát (ami nagyon jó autó) akarnának adni 2 M Ftért, nem tudnák eladni a BMW-t 5 M Ft-ért mert annyival nem jobb autó. Így elmaffiázzák egymás között, hogy hát ha a BMW-ért adnak ötöt is, akkor az enyémért úgyis adnak három és felet.
Papíron és könyvben jól mutatnak azok a közgazdasági törvényszerűségek... de a való világban más a helyzet. Tudod... kéz kezet mos meg ilyesmi. Azért ezt még sem írhatják bele a tankönyvbe... Ismétlem én is tanultam közgazdaságtant... nem mondom hogy fölösleges volt, de ha elhiszel mindent amit mondanak, vagy amit a könyvek és újságok írnak, még nagyon sokszor félre fognak vezetni és ki fognak használni.
Úgyhogy azt se hidd el amit én most írtam. Vizsgáld meg, gondold át. Erő legyen közben veled ! :)