A nagy Gazdasagi Világválsag
  • Hegi90
    ilyen tanfolyamok most is vannak, csak azért kerülnek X forintba, hogy ne járkáljanak el az idióták, akik másképp nem tudnák értékelni az előadásokat, meg az olyanok se, akiknek egyébként semmi közük nem lenne a dolgokhoz, illetve lehet hogy amúgyis szkeptikusak az ügyben... az nem vezetne semmi jóhoz.

A gyerekeket meg hiába tanítod N ideig, ha közben otthon úgyis ugyanabban a levegőben, egy bizonyos csoportnyomásban (pszichológiai fogalom, nem félreérteni!) kell élniük... a "haveri" társaságokról (azért tettem idézőjelbe, mert nemtudom, hogy mennyi idős korra tervezted ezeket) nem is beszélve az osztályon belüli csoportnyomással egyetemben. Ha meg vége a tanfolyamnak, a gyerek előbb utóbb úgyis visszaterelődik a régi szemléletmódba, ha egyáltalán sikerül átmosni az agyát (durva kifejezés, de valójában ez történne, és jó, hogy ez történne). Azért, mert a gyerek még túl fiatal, és minnél fiatalabb valaki, annál manipulálhatóbb.

Nekem ez a véleményem. Nyugodtan írdd le (normális hangnemben persze), hogyha valamit félreértettem, vagy másegyebet gondolsz...