Rekord-kisérlet
  • akyyy
    #130

    Összehozták a triót, a verhetetlent, akik úgy vezényelték le a világcsúcskísérletet, hogy közben nézők ezrei követtek volna el szívük szerint kollektív öngyilkosságot.
    2004.11.15 07:03 aargh, ma.hu



    Hogy végül nem így tettek, az mindössze annak köszönhető, hogy tradicionális orgazmikus dominóépítő (vagy mi) nemzet vagyunk.

    "Hogy mennyi szép prodzsekt egy helyen!" - ámuldozott mély dekoltázsában feszengő Lilu, akit cseppen sem zavart, hogy a kifejezést magyarul nem "dzs"-vel, hanem "j"-vel kell ejteni. Ha ez lett volna az egyetlen baki, még nyugodtan szemet is hunyhattunk volna ezen apró hiányosság felett, ám sajnos a műsoridő 99 százalékát a három kommentátor (Lilu, Zoli és Vanda) siralmas csacsogása töltötte ki.

    Felkészületlenségüket mi sem bizonyította jobban, hogy azt a néhány információt (hány darab dominót építettek, hány nemzet, hány tagja és eddig hányszor buktak meg) amit nagy nehezen összekapartak, vagy másfél tucatszor osztották meg velünk a százhúsz perc alatt, igaz, mikor improvizációra került sor, abszolút bizonyították: értelmetlen szavakat bármikor képesek egymás mögé tenni.

    "És igen, itt van Shania Twain, a hihetetlen nagy szupersztár" - próbálta Lilu a világcsúcs kísérlet nyitányát egy barokkos jelzőszerkezettel színesíteni, azonban a visszaszámlálást levezénylő Szujó Zoli sem irgalmazott: "Mindjárt kezdünk! Ötvenöt, négy, három, kettő..."

    Az RTL Klub azonban nemcsak fővárosi stúdióját használta, Dombóvári Vandát személyesen küldte a holland kisvárosba, hogy páratlan intellektusát megvillantva helyszíni miniriportokkal emelje az est színvonalát. A Találkozások "sztárja" (igaz, abban a műsorban ki nem az...?) végig a helyzet magaslatán volt: leginkább akkor, mikor a kiválasztás alatt (két személyt sorsoltak ki, akiknek az élő műsorban kellett felépíteniük egy dominósort) arról regélt, hogy mennyire látszik a kitörő öröm a holland fiú arcán, miközben egyértelműen leolvasható volt a jelölt szájáról a "fuck" kifejezés.

    Azokban a pillanatokban mikor a Lilu-Zoli páros nem osztotta az észt, sőt Vanda sem bombázta interjú alanyait buta kérdésekkel, a Domino-day elképesztő látványát élvezhette a néző. Azaz csak élvezhette volna, ugyanis félóránként az univerzális tisztítószerek és az intelligens mosóporok világába kalauzolta el a világcsúcskísérletre kíváncsi népet a kereskedelmi csatorna, ám mikor teljes véletlenségből a helyszíni felvételek következtek, akkor a képernyő közel felét borította el a sms-szavazás részleteit tartalmazó reklám.

    A műsorvezető trió nem csak közvetített, de sajnos konklúziót is vont az eseményről: megtudhattuk, hogy orgazmikus élményben volt részünk, és azt is, hogy dominóépítő nemzet a magyar. Az utóbbiról csak annyit, hogy a nyolc tagot számláló hazai csapat először vehetett részt a hosszú évek óta tartó játékban.

    Ja, egyébként láthattunk egy világrekordot. Egy több hónapos munka megérdemelt jutalmát és kilencven fiatal emberfeletti erőfeszítését. Kár, hogy az RTL Klub-nak köszönhetően másik három ember szenvedését is figyelemmel kísérhettük. Rájuk igazán nem voltunk kíváncsiak...

    LOOOOOOL