Szerintem ez a választás meg egész egyszerűen egy hatalmas cirkusz volt.
Ha egy országban van két (és nem több) főleg angolszász, jómódú, heteroszekszuális fehéreket tömörítő, azok érdekeit képviselő párt. Akkor hogyan is működne a demokrácia?
Különben is mi köze van az elnöknek az egyszeri kisemberhez. Még az egyes államok vezetői/kormányzói sincsenek vele egy szinten.
Képzeljétek csak el Európában mekkora felzúdulás lenne, ha egy hasonló jogkörrel rendelkező elnök háborút hirdetne az iszlámok vagy akárki ellen, akik ugyan úgy az országot alkotó kisebbségekhez tartoznak, mint bárki más.
Mert gyakorlatilag erről van most szó, nem hiszem, hogy a börtönökbe túl sok magas szőke svéd származású amerikai állampolgár csücsülne minden vádemelés, jogi képviselet nélkül, a terror elleni háború ürügyén. Mert közelkeleti származásúból viszont csücsül egy pár.
Az amerikai választási rendszer meg nemhogy kizárja a pénz befolyását a politikára, hanem inkább erősíti.
Cirkusz volt ez a javából. A rendezők rájöttek, hogy a betelefonálós meg sms küldős valóseggsók milyen sok pénzt hoznak a konyhára és lemásolták.
Én amúgy elégedett vagyok, a fő szarkeverőket így is úgy is leváltják: Asskroft, Rumosfeld, Póver. Az hogy ezt ez a paprikajancsi jelenti be és nem a vietnámi hős engem nem különösebben igazgat.