Autós navigáció egyszerűen
-
Na akkor válaszolgassunk...
desigo: Nekem Asus MyPal A639-esem van 1GB flash memóriával. Lehet futtatni a flash-ről is az iGO-t. Én úgy oldottam meg, hogy az iGO telepítőjét ("\iGO" és "\2577" mappa) rámásoltam a flash-re és onnan indítottam el a "\2577\autorun.exe"-t a telepítéshez. De mivel az iGO-t alapban kártyás használatra készítették, ezért két apró probléma van ezzel:
- egyrészt így nem jelenik meg a Today képernyőn az iGO. Ahhoz mégis kell egy SD kártya, amire rárakod a "\2577" mappát
- a biztonsági mentésekhez is kell az SD kártya, valamint a "sys.txt" fájlnak is az SD kártyán kell lennie, különben olyan probléma jelentkezhet, mint pl. az iGO beállításaiban meg akarod választani a képernyő orientációját (álló vagy fekvő) és mégsem vált át.
PíszLávJuniti: Elnézést, most olvastam vissza, hogy hülyeséget írtam.
Tehát, NEM a speedcam-ekkel van gond az új térképeknél. Más a probléma velük. Ugyanis léteznek olyan skinek iGO-hoz, amelyekben a MioMap-hoz hasonlóan, az alsó sarokban mindig megjelenik az aktuális sebességkorlátozást jelző tábla. Sajnos az új térképekkel való használattal ez a tábla eltűnt és senki sem tudja, miért...
Egyébként visszatérve a speedcam-ekre, közben rájöttem, hogy miért tűntek el nálam az útbiztonsági kamerák. Ugyanis a hely, ahonnan az adatbázist lehet beszerezni, van egy leírás a használatukról, ami szerint az adatokat tartalmazó TXT fájlt be kell másolni a "\POI\Speedcam" mappába, a program ezt az elindításakor átkonvertálja a saját formátumára és ezután már a TXT fájlt lehet is törölni.
Nos véletlenül vettem észre nálam, hogy amikor törlöm a TXT fájlt, akkor az iGO következő indításakor elveszik az adatbázis is. Vagyis ezért tűntek el a kamerák.
Most akkor két eset lehetséges. Vagy rossz a leírás, vagy nálam azért történik ez így, mert a flash memóriából működtetem az iGO-t.
Nem tudom, melyik a jó válasz, de a TXT fájl NEM-törlése megoldotta a problémát.