Aranylabda
  • limperatore
    #164
    Sajtóértesülés: Iniestáé az Aranylabda!


    Olasz sajtóértesülés szerint Andrés Iniesta nyerte az idei Aranylabdát, két barcelonai csapattársát, Xavi Hernándezt és Leo Messit megelőzve.

    A Gazzetta dello Sport azt állítja, már tudja a végeredményt: Andrés Iniesta, a világbajnoki döntő egyetlen góljának szerzője a győztes, míg a sokáig nagy esélyesnek tartott Wesley Sneijder, az Inter középpályása még az első háromba sem fért be, noha triplázott a milánóiakkal, majd a világbajnokság döntőjébe vezette a holland válogatottat.

    Mégis, a Bajnokok Ligájában épp a Sneijder vezette Inter ellen kieső Barcelona tarolt, ha hihetünk az olasz lapnak: két világbajnoka, Andrés Iniesta és Xavi Hernández végzett az első helyen, míg az argentin válogatottal gyengén szereplő, ám a klubjával fantasztikus évet produkáló, címvédő Lionel Messi lett a harmadik.

    Ez az eredmény természetesen nem hivatalos, egyelőre nem erősítették meg, ám tény, hogy már a jelöltek listájának nyilvánosságra hozatalakor kiderült, az Inter BL-győzelme nem feltétlenül nyom sokat a latban, hiszen például a döntő hőse, a tavasszal remekelő Diego Milito még a nevezettek közé sem került be. Igaz, Sneijderhez hasonlóan ő is pocsékul szerepelt az ősz folyamán.

    Az Aranylabda idén először már nem csak a France Football égisze alatt kerül kiosztásra: 2010-től összevonták a FIFA Év Játékosa díjat az egyébként jóval nagyobb presztízsű Aranylabdával, és megtartották az eredeti, "Ballon D'or" elnevezést. A győztes kilétére, hivatalosa, csak január 10-én, a díjátadó gálán derül fény, Zürichben, a FIFA székházában.


    ha ez igaz akkor hatalmas bunda