Kung Fu
  • fm
    #190
    hello

    először is remélem nem szítok vitát, nem is szoktam fórumokon "harcolni",de most úgy érzem, talán van olyan, aki talál vmi hasznosat a mondandómban...szóval:

    sztem teljesen hülyeség arról vitázni,h melyik stílus a hatékonyabb, hiszen ahogy egy igazi "szakértő" is mondta,nem emelhetjük feljebb a gyakorolt stílust magánál a gyakorlónál. azaz sosem a stílus, vagy rendszer fogja megnyerni a küzdelmet,hanem a harcos.

    a wt egy olyan rendszer,amit bárki gyakorolhat,erről szól a marketingje is. ebből kifolyólag nagyon sokan is gyakorolják és valóban, 10ből 9 nem lesz legyőzhetetlen mutáns küzdő,akinek a fájdalomközpontja kiírtásra került, mert nem alkalmas rá. ez a 9 ember egészen mást kap a kung fu-tól, ők magabiztosabbak lesznek, kitartóbbak, blabla... ha pedig ez a 9 ember azt hiszi,hogy legyőzhetetlen,az a "mester" hibája.
    de van ott azért egy nem elhanyagolható 10%,azaz az említett 1 db ember. ezért nem szabad általánosítani...

    mellesleg azt sem szabadna elfelejtenünk,hogy a harcművészet nem a másik padlóra küldéséről szól,hanem saját magunkat kellene két vállra fektetni. az egészséges önbizalom fontos dolog,de ezt csak a saját egónk tiprásával érhetjük el...