Poroltót adni valóban marhaság lett volna, a por ugyanis csúnya dolgokat tud csinálni a motortérben - a tüzet lehet, hogy eloltja, de megeshet, hogy a motort úgy cakumpak ki lehet dobni a szemétbe. Persze az is tény, hogy még mindig jobb, mintha az egész kocsi kiég.
Egyes tűzvédelmi/munkavédelmi vagy autós boltokban lehet kapni tűzelfolytó takarót, direkt motortüzekhez. Elsőre túlzott óvatosság ilyesmi beszerzése, de ha egyszer már láttál kiégett autót/kamiont, elgondolkodsz rajta. Az én autómban van egy 5 literes kanna vízzel, egy 5kg-os porraloltó készülék, egy ilyen tűzelfolytó takaró, valamint két lángálló kesztyű. Az egész került cirka húszonötezer forintomba. Persze általában csak mosolyog rajta, aki meglátja - és én is remélem, hogy sose lesz szükség rá. De ha ne adj isten becsap a menykő, nem csak a fejemet fogom fogni, és rimánkodni segítségért...
Amúgy a lenti eset engem is emlékeztet arra, milyen "segítőkészek" az emberek olaszországban (egy nyaralás alkalmával volt "szerencsém" tapasztalni). Bár itthon is iszonyúan leromlott a helyzet, volt olyan, hogy az égő kamion mellett szépen mentek el a személy és teherautók, de egysem állt meg, hogy segítsen - max. lassítottak, hogy csináljanak róla egy fényképet...
Hát erről ennyit...