Starforce
  • Dodo55
    Támadt egy érdekes ötletem.
    Sikerült beszereznem a TrackMania Unitedhez egy DVD-s verzióhoz való patchet, és egy kis trükközéssel így DVD-s verzióvá tudtam alakítani a TMU-mat.
    Ha elindítom akkor azt mondja, hogy tegyem be a keyless TMU cd-t. Ez a keyless dolog azt jelenti, hogy nem neked kell megadnod a cd key-t, ami a starforce esetében egy bizonyos játék esetében minden darabnak azonos, hanem az nyílt, titkosítatlan formában a cd-n van, és ezt összeveti a starforce a cd-n titkosítva tárolt kóddal. Valahogy így műxik asszem.
    Namost ha ez így van, akkor elméletileg a TMU elindítható egy eredeti TMSunrise cd-vel, egy kis trükkel.
    A trükk az, hogy mivel azért azt nem akarták, hogy egy másik játék eredeti cd-jével tudjál játszani, ezért a starforce ellenőrzi a cd volume labeljét.
    Ez a volume label könnyen megváltoztatható image fájlok esetében, így elméletileg egy átnevezett TMSunrise SFCloneal talán menne a TMU. Azonban nekem nincs TMS SFClone-om, most megpróbáltam egyet csinálni, nem tudom, hogy jó lesz -e. Azonban a legnagyobb esély akkor lenne, hogy működjön a trükk, ha látszólag át tudnám írni a fizikai cd-m volume labeljét. A látszólaggal arra céloztam, hogy valami olyan programmal, ami software-esen álcázni tudja egy fizikai meghajtó volume labeljét.

Nem reménykednék annyira, de kipróbáltam egy tök üres image fájlt, aminek adtam egy TMUNITED volume labelt, és a starforce első ellenőrzésén átment, nem rinyált, hogy nem jó cd-t raktam be, hanem kért egy cd-keyt.

Szóval ha tudtok ilyen programot, akkor szóljatok.