Starforce
-
keeper2 #1843 Szervizesként a szőr áll fel a hátamon olvasgatva a hozzászólásokat, hogy menet közben lehúzni meghajtókat (kivétel a hot plug kompatibilis, de az még csak sata vinyóknál létezik)(illetve simán lekapcsolni egy belső mobil racket működés közben). Tény, hogy még személyesen nem találkoztam ilyen miatt tönkrement eszközzel (én hülye lennék ezt próbálgatni, mivel minden alkalommal sansz az eszköz halálára, más meg nem vallaná be, hogy az aktuálisan behozott eszköze azért égett el, mert ő huzigálta működés közben, inkább jön a sztori, hogy ő csak használta normálisan, és egyszer csak bekrepált).
Mindenesetre, én raid kártyát használok, az is van olyan hatékony, mint a külső rack. Egy olyan példány kell csak, ami kezeli az optikai meghajtókat, és mivel általában 4 eszközt lehet rákötni, így bőven lesz rá hely, hogy a haverok egy kupac vinyót hozzanak még. Jelenleg csak a legeslegújabb verziója ismeri fel az optikait raid kártyán, ott is elég egy eszközkezelőbeni letiltás az optikainak, és megoldva a probléma, ráadásul még olcsóbb is szokott lenni a külső rakc-nél (már persze nem a professzionális, szerverekhez szánt hardveres kártyákra gondolok). Ízlés kérdése, ki melyiket preferálja.