Starforce
-
Dodo55 #1647 Szabad úgy lehúzni/visszadugni meghajtót, hogy a gép be van kapcsolva? Tehát ha visszadugom akkor felismeri újból, vagy újra kell indítani a gépet? Azért kérdezem, mert még nem próbálkoztam lehuzogatással, és ha lehet bekapcsolva is, akkor ne kapcsolgassam feleslegesen ki-be a gépet.
ati2002: 3. kérdésedre: A meghajtó tápkábelének + kábelébe(asszem a piros) kell tenni valamilyen kapcsolót, tehát úgy kell bekötni a kapcsolót, hogy a + kábel(eke)-t szakítsa meg. Szerintem tök mindegy milyen a kapcsoló, mert én egy fali villanykapcsolót egyszer rákötöttem egy karácsonyfaégőre, és működött(elméletileg is 100% hogy működnie kell, mert karácsonfaégő meg a kapcsoló is 220-as). Aztán ugyanezt a kapcsolót rákötöttem egy ceruzaelemre, meg egy kis körtére, és ugyanúgy kapcsolta, pedig egy csak 1.5 volt, tehát ebből arra következtettem(akkor még kb 10 éves lehettem amikor ezt csinálttam, és nem értettem annyira az elektronikához), hogy tökmindegy mihez való a kapcsoló, mindent vinni fog, ha a kábelek, kapcsolók elbírják az adott áramot. Persze ezt mostmár kísérlet nélkül is tudnám, de akkor még nem tudtam, hogy mindegy -e milyen kapcsolót mihez kötök. Szóval a lényeg: vegyél egy kapcsolót, ami elbír 12V-t, és a tápkábel piros drótját szakítsd meg vele.