Starforce
  • starforce
    #137
    Van egy elég bonyolult leírásom, amit jórészt magam kisérleteztem ki, de mivel a legújabb, usb-s megoldásokaon az nem segít, így itt van a legújabb (és még egyszerűbb is) megoldás.
    Na, akkor itt van a cossacks 2 carbon-os törése (kisebb megjegyzésekkel, mert bár még nem próbáltam más progikkal, de elméletben működik velük is:
    STEP 1:Unpack and install game mounted on newest daemon tools.Start game:
    Game will then ask you to reboot to install the protection system.
    Do as asked and reboot.

    STEP 2:In the patch folder there are 3 files.
    Run sfdrvrem.exe but do not reboot yet. (ez a program az, ami leszedi a starforce drivereket, de fontos, hogy amikor feldobja az újraindítási kérést, még semmiképp se indítsuk újra, hanem mondjuk hagyjuk ott az ablakot háttérben. (a carbon verzióban a mérete 20992 byte)
    Then run sfdrvup.exe which will give you an error 1072. (ez a program az esetleges régebbi verziójú starforce-ok helyett az ő új verzióját rakja fel (épp ezért működhet minden programban, hiszen így mindegyik program ugyanazt a verziójó sf. drivert fogja használni) (mérete itt 229376 byte)
    Finally run the sfdrvpatch.exe on the file located in
    Windows/System32/Drivers.Should tell you it is cracked. (ez egyértelműen megcrackeli az elöbb általunk felrakott drivert.) (mérete 5720 byte)
    Now reboot.

    STEP 3:Click game icon and again it will ask to to reboot to install
    protection system.(Bah)

    STEP 4:Finally download Starforce nightmare from http://starf.bestmedia.kiev.ua/.
    Run the SFNightmare.exe and(a) disable cd (b) disable node and (if needed (c)
    disable ch2(depending on what IDE cable your cd drives are on).) (vagyis az sf nightmare-ben nem csak az egyiket, hanem mind a 2 (vagy ha olyan a géped felépítése, ami hazánkban szinte kizárólag olyan, akkor mind a 3 gombra nyomni kell (a disable cd után elég sokat szöszmötöl, de megcsinálja, és közben el is tünteti a valós cd/dvd meghajtókat előlünk)
    Ensure CD2 is mounted and try to play. (ebben az esetben a cd 2, de általában a mini image-t kell ez alatt érteni)
    Game should check disk and play.
    (Játék után fordított sorrendben az enable-re nyomva visszaáll ugyanaz a helyzet, ami elötte volt, tehát nem lesz láthatatlan a registry egy része újraindításig, stb., és nálam nem is fagyott ki, ahogy más programokkal jellemző volt az engedélyezéskor.