Starforce
-
keeper2 #1363 Egy ismerősöm megpróbálta már menet közben kihúzogatni a rack-et, és ő ajánlotta is ezt a megoldást, mert nem ment tönkre bele a meghajtója (bár ő is csak lehúzta még, vissza nem rakta menet közben), ellenben én azt mondom, ha nem vagy totál őrült, inkább nem próbálod ki. Számtech nagykerben szervizelek, úgyhogy azthiszem van már tapasztalatom a meghibásodások terén. Mellesleg, induláskor detektálja a windows a rákötött eszközöket, így könnyen meglehet, hogy (mivel a menet közbeni lehúzást nem detektálja) a sf azt fogja kiolvasni a rendszerből, hogy ott van a meghajtó és majd vadul próbálkozik olvasni azt, ami nem fog menni. A rosszabb következmények a következők lehetnek: a lehúzással zárlatot idézel elő, elfüstölöd az optikai meghajtót, netán a tápot (hidd el, nagyon érdekes és vicces dolog amikor egy táp elfüstöl, ha pont úgy fogod ki, hatalmas durranás, hatalmas füstfelő, netán még a többi lábra is kiszaladhat igen nagy túláram, ami rossz esetben majdnem az egész gépedet tönkreteszi, illetve levágja a házban a biztosítékot. Sőt, már láttam olyan tápot is, amiben a molex csatitól a tápig a 4 kábel teljesen szétolvadt, és egyben szilárdult meg. Ha egy ilyet kifogsz, akkor akár téged is megcsaphat a 230. Amit itt leírtam az csak szélsőséges eset, nem túl valószinű, a legvalószinűbb, hogy minden túléli, de azért nem kizárt, hogy ilyen történik, minél többször csinálod, annál nagyobb az esélye, úgyhogy azt javaslom csak az erre felkészített eszközöket huzigáld le menet közben (pl. usb, hot swap kompatibilis vinyó...)