Starforce
-
keeper2 #1161 A lemezre kiírást nem blokkolja a sf, hanem az az igazán nehézkes, hanem az, hogy úgy írd ki, hogy a védelem ne tudjon belekötni, amikor a program indulásakor ellenőrzi.
A sf nightmare-ben természetesen engedélyezni kell a meghajtókat, miután befejezted a játékot, mivel az azt csinálja, hogy eltünteti a windows elől a meghajtók létezését, így a védelem sem fog tudni róluk. Nem áll automatikusan vissza, ellenben, ha nem tervezed használni a meghajtót a következő játszásig, akkor hagyhatod letiltva, és akkor nem kell a következő alkalommal letiltani (csak arra figyelj, hogy ha eredeti a windowsod, akkor újraindítás után a letiltott meghajtók miatt azt hiheti a windows, hogy jelentősen megváltozott a hardver összetétel, és ezért kérheti az újraaktiválást (én már beleestem ebbe a hibába)) Ellenben, az sfruce-ben a !start.bat -ot minden win. újraindítás után el kell indítanod (hacsak nem állítod át automatikusan indulóvá). Ezt is leállíthatod a !stop-al, de szerintem ez felesleges, mert nem zavar senkit a futása. Mellesleg, ha minden igaz, a daemon 4 ezt a sfcure progit váltja ki.
Az optikai meghajtókról a tápkábel lehúzása meg a sf nightmare-t váltja ki, csak éppenséggel, én ezt nem javasolnám, mivel ezeket a molex tápcsatikat nem erre tervezték, így gyorsan ki fognak lazulni, amiknek időnként tápkimaradás miatti lefagyások lesznek a jelenségei. Még nálam is van ilyen, pedig csak sűrűn hordozok vinyókat, nem lehúzogatom a védelem miatt, és a tápom is igen márkás típus.