Starforce
-
keeper2 #115 Azthiszem, kicsit akkor félreérthető voltam. Nem önmagam akartam ajnározni, lévén, én is sok külföldi forrásból szedtem össze a tapasztalataimat, igyhát rengetegen vannak, akik ebben a témában sokkalta többet tudnak nálam erről. Megvallom, a splintert sosem láttam, lévén, ez a stílus egyáltalán nem vonz, és ezért letölteni sem kivánom, de azért, ha itt lenne, kipróbálnám, hogy sikerül-e elindítani. Ellenben, az én stílusaimban is kiadták azokat a játékokat, amikre a legerősebb verziójú védelmet rakták, és mégis elindult. Tény, hogy jó sokat kellett utánaolvasnom, illetve párszor a windowsom is közölte, hogy na most úgy megváltozott a konfig, hogy újraaktiválást kér (hiába, eredeti windows átka. ezért kellene inkább másoltat használni. de ha megvan legálisan, akkor már inkább az legyen fent...), mert bizony eléggé bele kell túrni a registrybe, és ez az a pont, amit én is csak egyetlenegy külföldi weblapon olvastam, ezt nem tudja szinte senki. Mondjuk, ha valakit érdekel, szivesen leírom, mit kell módosítani, mert szerintem egy kis windows buherátori tapasztalattal biztosan el lehet inditani azt is. Mellesleg, megnéztem a dc-n, és jó sok helyen fentvan a pc verzió, ill. warez lapokon is ott a mini image, és hozzá a starforce emulátor, ami azt bizonyítja, hogy meg lehet csinálni. De abban igazad van, hogy olyan verzió nincs belőle, aminél csak letöltöd a cracket és bemásolod, vagy rányomsz az emulátor 1 gombjára és már megy is.
Zsolo: igen, én is így vélem, de szerintem a film és dvd is hasonló helyzetben van, hogy igen durva összegeket kérnek el egy-egy példányért. Szerintem az egészet a kiadók kezdték, amikor még kevés kiadó volt, kis konkurenciával, és az emberek nem voltak képesek lemásolni a terméket, ők pofátlanul drágán adták, mondván, a sok hülye úgyis megveszi. Aztán a bővülő konkurencia hozzájuk alkalmazkodott, és amikor az emberek már képesek voltak másolni, akkor elegük lett belőle, hogy hülyének nézik őket, és inkább lemásolták, ráadásul ez meg is tetszett nekik, igy folytatták. Ez persze már nem tetszett a cégeknek. Mellesleg, pár napja volt egy műsor, bár ott a dvd és zene másolásra koncentráltak, és azthiszem egy zenei produccer volt az, akine egyszerűen nem lehetett a kőagyába beleverni azt, hogy ha 1000 ember lemásolja a zenét, az nem 1000 elvesztett példányt jelent, mert ha nem létezne másolás, akkor mondjuk 10 megvenné, a többi meg sz*rna rá. Egy korábbi műsorban egy másik jogvédős meg azt nem fogta fel, hogy ha lemásolok valamit, az nem ugyanaz, mintha ellopok egy tárgyat, lévén, a tárgy megmarad az eredeti tulajnak, csak nekem lesz róla egy példányom. A helyes hasonlat kb ez lenne (mivel kocsis példáról volt szó): bemegyek egy bemutatószalonba, és az egyik kocsit szépen lemásolom, és felépítek magamnak egy ugyanolyan példányt. A jogvédő meg erre azt hajtogatta, hogy nem, a másolás annyit tesz, hogy ellopom a szalonbeli kocsit. Egyébként, manapság mindennek egyre silányabb a minősége, így sokminden, amit lemásolok, kb olyan minőségű, hogy szerintem max annyit ér meg, amennyibe az üres lemez, amire kiírom. Talán, minőségit kellene gyártani, és akkor lehetne panaszkodni, ha lemásolják. Egyébként, én munkanélküli vagyok jelenleg, kapok havi szűk 40 ezer forintot. Ebből 12 a netre megy, lévén, hűségidőben vagyok, nem tudom lemondani, és meg is kell élni. Mégis, úgy nézem, találtam egy egész jó és új játékot, egész jó áron, így elkezdtem rá spórolni, és meg fogom venni eredetiben. De pl. árultak 10 ezer forintért olyan akciójátékot, amit én, akinek ebben a stilusban nincs tapasztalata, 1 óra alatt végigjátszott. És nem is volt valami nagy szám, többé nem játszanám végig. Na, ezt pl. csak egy őrült lenne képes egy normális világban 1000nél drágábban adni. Megint elnézést, hogy ennyire offtopic lettem.