2886
Starforce
  • arty
    1.) azért a nagyokon kivül a kisebb kiadók/fejlesztők sorra mennek csődbe. sőt, a nagyok közül is pár ... ennek részben oka a kalózkodás is. Persze, egy EA nem fog csődbemenni, ha nem veszed meg az nfsu2-t, de pl egy magyar fejlesztőnek már jobban hiányzik az a Mi pénzünk is ...

2.) az SF3.4.7x verziók NEM mennek többé mini image verzióról, csak usb-s cd meghajtóról. ez van, sajnos ha ez nagyon elterjed az sok szempontból cumi:

- a starforce3 gémek jelenleg tudtommal NEM futnak a 64bites winxp alatt
    - nekem volt (igaz csak egy korábbi sf3 verzionál) hogy resetelt a gép cd ellenőrzéskor
    - kevesebb játékot lehet majd "kipróbálni", a demo sokszor csalóka :(

Összességében nem örülök az sf3 megjelenésének, de pár programstílus talán föléledhet tőle, ami a kis eladásokból majd talán igy is megél...
  • 12346
    hehh, tényleg:D dátumot nem lestem, csak bekerült az első 50-be a téma, körbenéztem mi van itt, aztán étted.
  • keeper2
    Azért valahol igaza van. Mert az, amit ők produkáltak nem is offtopic, hanem egyszerűen csak szemét. Vagy ha gondolod, nyiss egy topicot, és majd én termelek napi 100 hozzászólást, ami azt fogja tartalmazni, hogy éppen hányadik hozzászólásom ez. Biztos élvezni fogod.
    Mellesleg, hogy sikerült ennyire gyorsan reagálnod a témára? Alig fél év telt csak el a hozzászólás óta.
  • Duddits
    Olvasod a fórumot az elejétől? Mert én igen, és van olyan ember akinek sikerült elindítani.
  • 12346
    neked ez a mániád? minden szarért büntipontocska meg ban? máshol nem tudsz érvényesülni, mi?:D
  • keeper2
    Hmm. Na ez nekem új. Külső, usb csatolású dvd szükséges ahhoz, hogy elindítsd a programot? Akkor gondolom, az eredeti lemez inditásához is ez kell. Ez viszont akkor leszűkíti a potenciáli felhasználók körét kb 0.5 %-ra. Ilyet melyik cég tenne?
  • Zsolo007
    Egyetértünk.
  • dikki*yysw
    A PC-s verzió nem működik, csak usb-s dvd-vel, nem lehet elindítani semmilyen kis buherálással, miniimage meg starfuck semmi nem megy.
  • Lifeforce
    3 évvel ezelött volt egy dosos cd író program, ami 1:1 -es másolatot készített.
    Olyan szinten, hogy a médiakódokat is átvéste, vagy mi a fenét csinált.
    Tartalomra írta a lemezeket, és nem adatfolyamra.
    Tehát nem nézte milyen adat van a lemezen, nem próbálta meg azonosítani az adatfolyamot, hanem a szó szószoros értelmében "áttette" az adatokat.
    PS lemezek 1:1-es másolatához használták.
    1 éve keresem ezt a progit, de teljesen eltünt a netről.
    Talán nem véletlen?!
    Tennék egy próbát, hogy a mai védelmeket hogyan másolja.
  • keeper2
    Azthiszem, kicsit akkor félreérthető voltam. Nem önmagam akartam ajnározni, lévén, én is sok külföldi forrásból szedtem össze a tapasztalataimat, igyhát rengetegen vannak, akik ebben a témában sokkalta többet tudnak nálam erről. Megvallom, a splintert sosem láttam, lévén, ez a stílus egyáltalán nem vonz, és ezért letölteni sem kivánom, de azért, ha itt lenne, kipróbálnám, hogy sikerül-e elindítani. Ellenben, az én stílusaimban is kiadták azokat a játékokat, amikre a legerősebb verziójú védelmet rakták, és mégis elindult. Tény, hogy jó sokat kellett utánaolvasnom, illetve párszor a windowsom is közölte, hogy na most úgy megváltozott a konfig, hogy újraaktiválást kér (hiába, eredeti windows átka. ezért kellene inkább másoltat használni. de ha megvan legálisan, akkor már inkább az legyen fent...), mert bizony eléggé bele kell túrni a registrybe, és ez az a pont, amit én is csak egyetlenegy külföldi weblapon olvastam, ezt nem tudja szinte senki. Mondjuk, ha valakit érdekel, szivesen leírom, mit kell módosítani, mert szerintem egy kis windows buherátori tapasztalattal biztosan el lehet inditani azt is. Mellesleg, megnéztem a dc-n, és jó sok helyen fentvan a pc verzió, ill. warez lapokon is ott a mini image, és hozzá a starforce emulátor, ami azt bizonyítja, hogy meg lehet csinálni. De abban igazad van, hogy olyan verzió nincs belőle, aminél csak letöltöd a cracket és bemásolod, vagy rányomsz az emulátor 1 gombjára és már megy is.
    Zsolo: igen, én is így vélem, de szerintem a film és dvd is hasonló helyzetben van, hogy igen durva összegeket kérnek el egy-egy példányért. Szerintem az egészet a kiadók kezdték, amikor még kevés kiadó volt, kis konkurenciával, és az emberek nem voltak képesek lemásolni a terméket, ők pofátlanul drágán adták, mondván, a sok hülye úgyis megveszi. Aztán a bővülő konkurencia hozzájuk alkalmazkodott, és amikor az emberek már képesek voltak másolni, akkor elegük lett belőle, hogy hülyének nézik őket, és inkább lemásolták, ráadásul ez meg is tetszett nekik, igy folytatták. Ez persze már nem tetszett a cégeknek. Mellesleg, pár napja volt egy műsor, bár ott a dvd és zene másolásra koncentráltak, és azthiszem egy zenei produccer volt az, akine egyszerűen nem lehetett a kőagyába beleverni azt, hogy ha 1000 ember lemásolja a zenét, az nem 1000 elvesztett példányt jelent, mert ha nem létezne másolás, akkor mondjuk 10 megvenné, a többi meg sz*rna rá. Egy korábbi műsorban egy másik jogvédős meg azt nem fogta fel, hogy ha lemásolok valamit, az nem ugyanaz, mintha ellopok egy tárgyat, lévén, a tárgy megmarad az eredeti tulajnak, csak nekem lesz róla egy példányom. A helyes hasonlat kb ez lenne (mivel kocsis példáról volt szó): bemegyek egy bemutatószalonba, és az egyik kocsit szépen lemásolom, és felépítek magamnak egy ugyanolyan példányt. A jogvédő meg erre azt hajtogatta, hogy nem, a másolás annyit tesz, hogy ellopom a szalonbeli kocsit. Egyébként, manapság mindennek egyre silányabb a minősége, így sokminden, amit lemásolok, kb olyan minőségű, hogy szerintem max annyit ér meg, amennyibe az üres lemez, amire kiírom. Talán, minőségit kellene gyártani, és akkor lehetne panaszkodni, ha lemásolják. Egyébként, én munkanélküli vagyok jelenleg, kapok havi szűk 40 ezer forintot. Ebből 12 a netre megy, lévén, hűségidőben vagyok, nem tudom lemondani, és meg is kell élni. Mégis, úgy nézem, találtam egy egész jó és új játékot, egész jó áron, így elkezdtem rá spórolni, és meg fogom venni eredetiben. De pl. árultak 10 ezer forintért olyan akciójátékot, amit én, akinek ebben a stilusban nincs tapasztalata, 1 óra alatt végigjátszott. És nem is volt valami nagy szám, többé nem játszanám végig. Na, ezt pl. csak egy őrült lenne képes egy normális világban 1000nél drágábban adni. Megint elnézést, hogy ennyire offtopic lettem.
  • dikki*yysw
    "így tehát, elmondhatom, hogy egy kis szakértelemmel a fenti emulátorprogramokkal az általam ismert összes starforce védelem, az optikai egységek fizikai vagy biosbeli machinálása nélkül kiiktatható."

Nézd meg akkor a Splinter Cell Chaos Theoryt, kiviszi-e a starfuckod, mert úgy érzem nem fogja. Persze lehet azért nincs játszható warez verzió egy hónapja belőle, mert még senki nem volt akinek meglenne a te szakértelmed. :d
  • Zsolo007
    Hmm érdekes. Szerintem az alapvető gond az a cégekkel hogy azthiszik hogy aki másol az feltétlenül meg is venné ha nem lehetne másolni nem? Azzal számolnak hogy mennyire terjed el a neten, ebből jön ki a veszteségük. Viszont az igazság az hogy szerintem, nem azért másol az ember mert ki akar baszni a cégekkel, a fejlesztőkkel, hanem egyszerűen azért mert irreálisan magasak a gémek árai(főleg itt MOn). Nem egy olyan embert ismerek aki a warezt csak egyfajta demóként hasznáűlja hogy lássa hogy jó e a gém, hiszen a demók gyakran nem adják vissza aztv amilyen a teljes valójában. Viszont ha tetszik nekik elmennek és megveszik, -multis játékoknál gyakrabban mint sima singlenél-. De ittvagyok pl én, ha nem lenne warez hát nem sok játékom lenne, max. azok amiket újságok mellé kapok, illetve legalább 1 évnek el kéne telni hogy lemenjen az ára elfogadható szintre. Szóval amiket lehet olvasni hogy mekkora veszteségük van a játékiadóknak az szerintem nem teljesen igaz. Persze filmnél zenénél már egy kicsit más a helyzte....

Nah bocsi az OFFért

USA majmolók
  • keeper2
    Nos, elösször is, a google talán a legelterjedtebb kémprogram. Minden keresésedet eltárolják, úgy, hogy bármikor azonosíthassanak téged, mint net előfizetőt. És emellett valószinűleg az NSA-hoz mennek az adatok, ami pedig az amcsi nemzetbizonsági szerv, és manapság feléjük a legelsődlegesebb bűn a számítógépes anyagok nem megfelelő jogosultságú használata (ebbe feléjük a film és zene is benne van). Elég jó forrásokból olvastam, hogy már nem a terrorizmus a nép ellensége, hanem a program másolás. És kishazánk szó nélkül átvesz mindent amit az usa mond, nyáladzva tapad az usa minden szavára. Na, bocsi az offtopicért.
    Szóval, én a starfucktoolt én dc-n találtam meg egyetlen embernél. A keresőkben azért nehéz rálelni, mert van egy starfuck nevű együttes, és mindenhol annak a lapjait dobálja fel
    Mellesleg, a statforce védelmet alapvetően 3 kategóriába sorolnám én: a gyenge, amelyikhez kiadnak töréseket, amikkel felülírjuk a megfelelő fájlt, és már fut is. A közepes, amihez már mini image kell, ellenben elég letiltani az optikai meghajtókat, és pl. a starfucktoolt elinditani, és megy, illetve a kemény, amihez kell a mini image, le kell tiltani az optikai meghajtókat az eszközkezelőben, a registryben meg kell vonni az olvasási jogot bizonyos kulcsoktól, és használni kell pl. a starfucktoolt.
    Na, ma kicsit teszteltem. A starfucktool és a starforce nightmare 1.12 tökéletesen kicselezte a kemény védelmű starforce-ot is (persze, az eszközkezelős és a registrys machinációk után). Illetve, a starfuck 0.82-t egy közepes szintűn próbáltam ki, és azt vitte, de a keményen nem próbáltam, hogy menne-e, bár szerintem vinné.
    És ami egyetlen felpatchelt verziójú játék, ami eddig nem indult el nekem sehogy, az kódot kért, és rájöttem, hogy a patchben letiltották azt a kódot, így tehát, elmondhatom, hogy egy kis szakértelemmel a fenti emulátorprogramokkal az általam ismert összes starforce védelem, az optikai egységek fizikai vagy biosbeli machinálása nélkül kiiktatható.
    Bő egy éve olvastam egy leírásban, hogy ennek a védelemnek hála, a kalózkodás végetért. Szerencsére nem. Sajnálom a cégeket, mert így jóval kisebb a hasznuk (bár, lefogadom, még így is van bőven), ellenben ha lehetetlen a másolás, azzal meg mi leszünk nekik kiszolgáltatva, ugyanis nem nagyon törekednek a versenyre, inkább a nagy haszonra kis kockázattal.
  • Duddits
    Googlét próbáltátok már?
  • CzKaresz22
    Írjátok meg honnan lehet letölteni ?
  • Duddits
    Hát nem tudom.
  • keeper2
    Az ugyanazt csinálja, mint a starforce nightmare, vagy a starfuck nevű progik, vagyis, az optikai egységeid jelenlétének a nyomát tünteti el a gép számára, anélkül, hogy le kellene állítanod a gépet, és neked megtenni. Csak épp nekem ez a személyes kedvencem.
  • Duddits
    Starfucktool? Az mit tartalmaz?
  • bogya
    Ha valaki tudja honnan lehet leszedni a starfucktool-t dobjon egy mailt,vagy privit pls.
  • M.A.D.
    Gond megoldva. belebarmolt a regedit hozzáférési jogába néhány bejegyzésnél. Sikerült nagynehezen tegnap este a daemont felinstallálni hibaüzenet nélkül. A fagyást meg a vertex és pixel shadereim eltünése okozta! :))) Újrainstalláltam a legújabb catalyst-ot és az ati tray tools, és úgy néz ki jó lett. Lehet, előtte mikor frissítettem a drivereket pár napja, a megbolygatott regedit-be nyomta be, így ezért lehetett szar a megjelenítés is.
  • keeper2
    Na, látom, újra beindult ez a fórum. Csak úgy mellesleg megelítem, hogy a starforce nightmare és a starfucktool is tökéletesen működik, gép resetelés akkor következik be, ha a cd-dvd eszközök letiltását-engedélyezését is a programmal akarjátok végrehajtatni, vagy ezt a részt teljesen kihagyjátok. Én igen sokat szenvedtem, mert már alapból, az elveimmel ellentkezik, hogy starforce-os játékot megvegyek eredetibe. Van pár, amin, ha nem lett volna ez a védelem, megvettem volna, de igy SOHA!!! Viszont, az újabb verziójú starforce-ok már sokkal ügyesebbek, nagyon cselesen ki tudják védeni az emulátor progikat. Csak nem eléggé :) Egy kis registry hackeléssel nálam az összes program futott, kivéve a superpowers 2 az 1.4-es patch-el. De régebbi verzióként még az is ment. Bár, vannak fura dolgai annak a programnak, mert, ha mondjuk felrakom az alap verziót, és elinditom úgy, hogy nem vagyok net kapcsolatban, tökéletesen működik a single player. Ha viszont net kapcsolatban vagyok, a tűzfal megfogja a titokbani kommunikációját. Persze alapból letiltom, de mégis, amikor elinditom a single player-t, a konzol ablakában látszik, hogy el akarja inditani a játékot, majd visszarak a főmenübe, és ezt igy folytatódik. Tehát, netkapcsolatban letiltott kommunikációval nem működik, mégha nem is kellene netre kommunikálnia ehhez. Az 1.4-es verzió aktiv starforce védelme pedig csak ideig-óráig lesz működőképes, akkor is megtalálom az ellenszerét. Ja, mellesleg, a kábellehúzogatós módszert én nem űzöm, mégis milyen snassz dolog, hogy le kell állítanod a géped mielött játszani akarsz
  • zoli80
    nalam ugyanez,kurva idegesito.jo lenne vmi megoldas.alcoholt is szejjelkurta.
  • grebber
    Ja, elhiszem. De ha fagy a gép akkor fagy a gép pedig az nincs a leirásban.
  • Istencsászár
    nálam eddig minden starforcés gém ment ahogy leirták hogykell elindita elsőre ment..ezen semmi bonyolult dolog nincs csak ugykell csinálni ahogy oda van irva azt kész
  • Duddits
  • K.András
    Format c: ;)
  • M.A.D.
    Nálam is fagy! Szerintem a starforce nightmare bafta el. A daemont nem tudom felinstallálni, mert kiírja, hogy hiba történt a telepítés során, és mégis felnyomja, de az ikon nem látható. A PnP Bios Extensionnál meg egy sárga felkiáltójelem van, és nem tudom kijavítani. :(( 5let?

• grebber
    Na kedves Reloaded ismét feltört egy SF-os gamet a Chaos League-et.
  • Duddits
    Nah, mi van?? Splinter Cell se megy?? Vagy mi van?
  • grebber
    Erről lenne szó
  • Duddits
    Reloaded most feltörhetné a GTR-t, meg a Soldiers-t! Ha már 2 játékot is megcsinált.
  • grebber
    Se a sfnightmare se a starfuck.
    Lefagy állandóan a gép.
  • Shep
    nállad az se megy?
  • grebber
    Hát éppen ez az a faszért nem müködik az a kurva starforce nightmare progi?
  • Shep
    na jó de te speciális eset vagy, mikor mindenki másnak megy vmi a te gépeden akkor se indul :)(
  • grebber
    Már akinél megy a straforcos progival.

Nekem azért kéne crack mertmár kurvára unom a kábelek ki-be huzogatását.
  • Tockos
    Annyira várjátok az a Toca 2-t,mikoregy nagy szart se ér az egész játék,én is nagyon kiaakrtam probálni annyira hogy még az origináltat is megvettem.Nagyot csalodtam benne,olyan nehéz hogy a kariérában valami 8%-nál tartok és nem tudok tovább menni,pedig én se most kezdtem az autos játékokat
  • bodesz
    toca 2:mini image és megy
    GTR:van új verzsön amivel csak disable CD,disable Node,mountolsz mini imaget és megy is a game :) (1.3 mal)
  • grebber
    Reloaded most belejött. 2 sf3-as gamet is feltört: Street Racing Syndicate, Silent Hunter 3.

Most jöhetne a Soldiers, meg a TOCA 2 :)
  • Shep
    mini image van hozzá, az bőven elég.