Starforce
  • keeper2
    Nos, elösször is, a google talán a legelterjedtebb kémprogram. Minden keresésedet eltárolják, úgy, hogy bármikor azonosíthassanak téged, mint net előfizetőt. És emellett valószinűleg az NSA-hoz mennek az adatok, ami pedig az amcsi nemzetbizonsági szerv, és manapság feléjük a legelsődlegesebb bűn a számítógépes anyagok nem megfelelő jogosultságú használata (ebbe feléjük a film és zene is benne van). Elég jó forrásokból olvastam, hogy már nem a terrorizmus a nép ellensége, hanem a program másolás. És kishazánk szó nélkül átvesz mindent amit az usa mond, nyáladzva tapad az usa minden szavára. Na, bocsi az offtopicért.
    Szóval, én a starfucktoolt én dc-n találtam meg egyetlen embernél. A keresőkben azért nehéz rálelni, mert van egy starfuck nevű együttes, és mindenhol annak a lapjait dobálja fel
    Mellesleg, a statforce védelmet alapvetően 3 kategóriába sorolnám én: a gyenge, amelyikhez kiadnak töréseket, amikkel felülírjuk a megfelelő fájlt, és már fut is. A közepes, amihez már mini image kell, ellenben elég letiltani az optikai meghajtókat, és pl. a starfucktoolt elinditani, és megy, illetve a kemény, amihez kell a mini image, le kell tiltani az optikai meghajtókat az eszközkezelőben, a registryben meg kell vonni az olvasási jogot bizonyos kulcsoktól, és használni kell pl. a starfucktoolt.
    Na, ma kicsit teszteltem. A starfucktool és a starforce nightmare 1.12 tökéletesen kicselezte a kemény védelmű starforce-ot is (persze, az eszközkezelős és a registrys machinációk után). Illetve, a starfuck 0.82-t egy közepes szintűn próbáltam ki, és azt vitte, de a keményen nem próbáltam, hogy menne-e, bár szerintem vinné.
    És ami egyetlen felpatchelt verziójú játék, ami eddig nem indult el nekem sehogy, az kódot kért, és rájöttem, hogy a patchben letiltották azt a kódot, így tehát, elmondhatom, hogy egy kis szakértelemmel a fenti emulátorprogramokkal az általam ismert összes starforce védelem, az optikai egységek fizikai vagy biosbeli machinálása nélkül kiiktatható.
    Bő egy éve olvastam egy leírásban, hogy ennek a védelemnek hála, a kalózkodás végetért. Szerencsére nem. Sajnálom a cégeket, mert így jóval kisebb a hasznuk (bár, lefogadom, még így is van bőven), ellenben ha lehetetlen a másolás, azzal meg mi leszünk nekik kiszolgáltatva, ugyanis nem nagyon törekednek a versenyre, inkább a nagy haszonra kis kockázattal.