Hova jut az orszag?
  • Random_
    #270
    Hú beolvastam a fórumba az első két oldalig. Hát nagyon el vannak tévedve egyesel. Az autó státusszimbólum ahogy a mobil, laptop, márkás ruha is. Sajnos ilyenek az emberek! Eléggé ledöbbentem a nemzetküzi autómentes napon is amit Budapesten vasárnap tartottak meg nem szerdán ahogy egész európában mert hát akkor kevés a forgalom na és szedrán meg dolgozni kell menni kocsival.
    Az autó valóban gyorsabb és kényelmesebb, de drágább és károsabb! Én 2 évig autóval jártam dolgozni minden nap mert 10km-re lakok a melóhelytől. Kifizettem havi 25ezret és még egy barom meg is húzta a kocsim. Most buszozok havi 7000 amiből 80%-ot a munkahely megtérít. Persze ezt csak bizonyos bérleteknél teszik meg. Sokkal nyugodtabb vagyok mert nem basz föl minden reggel a sok láma autós csak fölülök a buszra füles fel (mert nem csak kocsiban lehet zenét hallgatni a mai technikának köszönhetően) vagy előkapok egy könyvet és olvasok. 20 perc és benn vagyok a városban. Összesen 30-35 perc busszal az út a melóba. Kocsival 15 perc volt. Mondok újat biciklivel 45 perc! Nem szabad elfelejteni, hogy lehet közlekedni nem csak autóval és busszal hanem kerékpárra motorral is. Megjegyzem sokkal gyorsabban haladok városban biciklivel mint autóval.

    Na és mióta busszal közlekedek sok régi haverral találkozok akikkel autóban egyedül soha. :)

    Amúgy az összes kormány csak megszedi magát és kész. A valós problémákat 4 évente emlegetik mi meg bevesszük a maszlagot és kész. Az valóban elkeserítő, hogy nincs összefogás így bármit megtehet a kormány mi beletörődünk. Bár ha lázadoznánk akkor meg a sitten találnánk magunkat úgylehet.