• BiroAndras
    No, itt vagyok, csak dolgozni is kellett közben.

"Korábban éppen te emelted ki a dimenziók, és pl. a párhuzamos világok közötti különbséget."
    Én nem is beszéltem másról.

"A dimenziók és a követhetetlen egyenletek az anyag "mély rétegeihez" tartoznak, lehet, hogy azt belátható időn belül nem fogjuk tudni ésszel, képzelettel követni."
    Pont arról beszélek, hogy a hétköznepi valóság fizikáját és geometriáját a képzeletünk remekül tudja követni, csak azon túl mond csődöt.

"De a párhuzamos világok egy másik eset, azt talán könnyebb felfogni, és több érdekességgel szolgálhat."
    De ezenek semmi köze a témához.

""Ha az egyenletek eredményeként adódó működést nem lehet "átélésnek" nevezni, akkor a kvantumfizika egyenletei semmivel se érnek többet."
    Én sem gondolom, hogy az teljes magyarázattal szolgál, csak közelebb visz hozzá."
    Pont azt nem értem, hogy ezt miért gondolod.

""Tény, hogy a mindennapi életben kevés jele van a kvantumfizikának."
    Sok érdekes kiderült már a biológiai rendszerek "tudásáról", amit nem gondolt előtte senki."
    Ez hogy jön ide?

""A napokban véletlenül a kezembe akadt Roger Penrose egy könyve[...]"
    Nem ismerem a műveit."
    Pedig ő talán az egyetlen neves tudós, aki hozzád hasonlóan gondolkodik.

"Számomra éppen az ilyen tökéletes keretekbe foglaltság, logikusság, megmagyarázottság a "gyanús"... Hiszen van jópár eddig alig értett része az emberi elmének."
    Pont az benne a szép, hogy hihető magyarázatokat kínál sok eddig kevéssé értett jelenségre is. Persze a modell nem teljes, és nem is teljesen bizonyított, de az eddigi legjobb. Szerintem ebből az látszik, hogy ezen az úton érdemes tovább haladni.

"Az ember agya nem csak a tudatos gondolatokból és egyéni tapasztalatokból "áll"..."
    És az agy többi részének nem a hétköznapi környezetben kell boldogulnia?

"Ez nem egészen így van, jópár dologban ügyesebbek, mint akár a felnőttek. Vagy ha csak a kommunikációra gondolsz... Ott is vannak érdekességek: az állatok jó része mimikával több érzelmet, gondolatot tud kifejezni, mint egyes(?) emberek érezni... Csak nem tudják összetett mondatokba foglalni."
    A lényeg az utolsó mondat, erről beszélek. A többivel viszont vitatkoznék, de mindegy, nem tartozik ide.