dez#201
"Azt próbálnám végre kihúzni belőled, hogy mégis milyen alapon gondolod, hogy értessz a témához? Egyetemi professzor vagy három doktorival, és Nobel-díjjal, vagy Mari néni UFO kutató egyletének vagy tagja?"
(Ez a legfontosabb mi?) A legkevésbé sem az utóbbiról van szó. Hogy az én szerepem mi, az nem ide tartozik, de - mint már 1x leírtam (miért kell neked mindent többször elmondani?) - vezető kutatókkal állok kapcsolatban. (Ja, nem páciens vagyok.)
"Hát ezt baromira rosszul látod. Amit itt leírtam, azt garantáltan nem találod meg így egy könyvben sem. Viszont majdnem minden részlete támaszkodik valahol mások munkáira. Ahogy egy jó publikációnál illik."
Hát akkor nézz utána jobban pár dolognak, mert nem kevés az elavult és téves információ.
"Most akkor tankönyveket idézek, vagy ellentmondok nekik?"
Ó, kezdődik a másik szavainek kiforgatása? Azt írtam: "tankönyv idézetek és egyszerűbb analógiák" - az analógiák a te szüleményeid, és tévesnek tartom őket. Ezen kívül volt néhány elavult, vagy egyszerűen téves "idézet" is.
"Nézőpontjaim : Fizika, informatika, evolúciós biológia, evolúciós pszichológia, kognitív pszichológia, mesterséges intelligencia kutatás, és saját tapasztalatok."
Na ja, csakhogy ezek bizonyos szempontból ugyanazt a nézőpontot képviselik: materializmus.
"Miért is nincs fizikai kapcsolat köztük? Hiszen az agyban vannak, ami arról híres, hogy fizikai kapcsolatok hálózzák be."
De egy információ egyszerre akkor is csak egy helyen van.
"A tudat "belseje" viszont más tészta. Ott nincs értelme a fizikai távolságoknak. Ezt próbálom folyamatosan elmagyarázni. Nem kell ehhez elfogadnod a számítógép és az agy közti analógiát, elég azt megérteni, hogy a számítógép is egy olyan világot hoz létre, amiben nincs értelme a távolság fogalmának. Ha ez a számítógépben lehetséges kvantum-trükkök, és ezoterika nélkül, akkor ugyanígy az agyban is lehetséges."
Igen, te szerinted a tudatot akár szimulálni is tudja egy számítógép, szerintem ez butaság. Az nem fogja úgy átélni a dolgokat, mint mi. Csak egy lelketlen program lesz. Mint a Tamagochi.