BiroAndras#196
"Nem publikus. (Ha majd lesznek hivatalos publikációk, azoknak megadot az emérhetőségét.) De nem is látnám értelmét."
Azt próbálnám végre kihúzni belőled, hogy mégis milyen alapon gondolod, hogy értessz a témához? Egyetemi professzor vagy három doktorival, és Nobel-díjjal, vagy Mari néni UFO kutató egyletének vagy tagja?
"Hmm, én meg nem tudom, fogsz-e valaha kezdeni valamit a fizikadiplomáddal, mivel úgy tűnik - és bocs, hogy ezt kell mondanom -, tankönyv idézetek és egyszerűbb analógiák ismertetésén kívül nem nagyon látom a kreatív, szintetizáló elme megnyilvánulásást."
Hát ezt baromira rosszul látod. Amit itt leírtam, azt garantáltan nem találod meg így egy könyvben sem. Viszont majdnem minden részlete támaszkodik valahol mások munkáira. Ahogy egy jó publikációnál illik.
"Vezető tudósok kijelentéseinak is ellentmondasz, és valószínűleg nem azért, mert nagyobb elme vagy náluk."
Most akkor tankönyveket idézek, vagy ellentmondok nekik?
"A dolgokat csak egy adott nézőpontból vagy hajlandó nézni, pedig a jövő tudománya azoké, akik képesek több nézőpontból is látni."
Nézőpontjaim : Fizika, informatika, evolúciós biológia, evolúciós pszichológia, kognitív pszichológia, mesterséges intelligencia kutatás, és saját tapasztalatok.
"25x leírtam, hogy nincsenek egy pontban fizikailag, ez tehát fix. Fizikai kapcsolat sem sok van közöttük. Viszont a tudatunkban egyszerre vannak jelen, tehát valahol mégiscsak létrejön a kapcsolat. Senki sem tudja, hol."
Miért is nincs fizikai kapcsolat köztük? Hiszen az agyban vannak, ami arról híres, hogy fizikai kapcsolatok hálózzák be.
A tudat "belseje" viszont más tészta. Ott nincs értelme a fizikai távolságoknak. Ezt próbálom folyamatosan elmagyarázni. Nem kell ehhez elfogadnod a számítógép és az agy közti analógiát, elég azt megérteni, hogy a számítógép is egy olyan világot hoz létre, amiben nincs értelme a távolság fogalmának. Ha ez a számítógépben lehetséges kvantum-trükkök, és ezoterika nélkül, akkor ugyanígy az agyban is lehetséges.